Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
Akcie ve světě  |  01.02.2005 21:45:00

Fio informuje: Akciové trhy v zámoří nadále na vlně pozitivního sentimentu


Americké akciové indexy navazují na včerejší příznivý start do úvodního únorového týdne a dále zpevňují, když blue-chipsový DJIA si připisuje 0,6% (10550b.), technologie zpevňují o 0,25% na 2067b. Napětí z blížícího se rozhodnutí FOMC ohledně dalšího nastavení úrokových sazeb je tak plně "anulováno" příznivými korporátními zprávami na pozadí poklesu ceny ropných kontraktů o přibližných 2,5%. Navíc většina analytiků (83 z 86 dotázaných) anticipuje pokračující zpřísnění měnové politiky o 0,25%. Z komponentů DJIA si dnes nejvíce polepšuje spol. American Express (AXP 6,5%) po oznámení o vyčlenění divize AE Financial Advisors proběhnuvší v 3Q tohoto roku. Citelně přidává i ropná spol. Exxon Mobil (XOM 3%) na základě upgradu na "outperform" od Bear Stearns. Hewlett-Packard (HPQ) drží 3. příčku se ziskem 1,4% před zítřejším ohlášením výsledků. Na opačném konci tabulky se drží farmaceutická spol. Pfizer (PFE -1,2%) pokračující tak ve své cestě na nová mnohaměsíční minima, downgrade na "market perform" od Piper Jaffray sráží o 1,1% dolů akcie McDonald´s (MCD).


      Ze zajímavých cenových pohybů vyberme 9% růst zpracovatele ropy Valero Energy (VLO) po solidných výsledcích (zisk 1,89$/a vs. oček. 1,44$/a), po lepších kvartálních číslech výrazně posilují i akcie výrobce výherních automatů Alliance Gaming (AGI 18%), stejně tak si vedou akcie spol. American Standard (ASD 8%), producenta telekomunikační techniky Anixter International (AXE 8%), výrobce lékařských zařízení CTI Molecular Imaging (CTMI 18%) či spol. Zimmer Holdings (ZMH 11%). Naopak horší kvartální čísla doprovázené citelným poklesem přinesla internetová spol. Ariba (ARBA -33%), konzultační spol. FTI Consulting (FCN -5%), personální agentura Manpower (MAN -11%), mírně za očekáváním zaostaly čísla gigantu Tyco (TYC) oslabující přes 4%. Dnes po skončení trhu reportuje své výsledky internetová spol. Google (GOOG -2%), od níž trh očekává dosažení profitu za 4Q ve výši 77c/a při tržbách 591 mil.$. Titul se aktuálně obchoduje při očekávaném P/E 75. U dalších zvučných dot.comů - eBay (EBAY) či Yahoo! (YHOO) - je nicméně nutné podotknout, že opětovně nafouknutá bublina pomalu splaskává….

Tyto zprávy pro vás vytváří Fio, burzovní společnost a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.04.2005FIO informuje: Na pražskou burzu se přelil negativní sentiment okolních trhů Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
05.04.2005Fio informuje: Pozitivní open na německém trhu Research (Fio, burzovní společnost a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688