Věra Stárová (GfK-Praha)
Údaje o firmách  |  27.12.2004 13:50:02

GfK Group: Hajo Riesenbeck byl zvolen předsedou Dozorčí rady GfK AG


Norimberk, 16. prosince 2004 - Na dnešní 55. schůzi Dozorčí rady Peter Zühlsdorff oficiálně na vlastní žádost rezignoval na svou funkci předsedy Dozorčí rady. Jeho rozhodnutí bylo interně předem známo. Hajo Riesenbeck byl jednomyslně zvolen za jeho nástupce a své funkce se ujímá s okamžitou platností. Dr. Arno Mahlert byl zvolen místopředsedou. Na této schůzi také Dozorčí rada Petera Zühlsdorffa zvolila za svého čestného předsedu.

Peter Zühlsdorff, jemuž je nyní 63 let, je vedoucím společníkem společnosti Deutsche Industrieholding a bývalým předsedou představenstva společnosti Wella a.s, se roku 1987 stal členem Poradního sboru společnosti GfK s.r.o., a po transformaci na akciovou společnost uskutečněné roku 1989 se stal členem Dozorčí rady a od roku 1992 jejím předsedou. Za takřka 13 let, po které tuto funkci vykonával, se GfK z firmy působící na německém trhu stala v oboru výzkumu trhu globální společností, která nyní ve svém odvětví celosvětově zaujímá pátou pozici. Dynamický růst celé skupiny se odrazil i v růstu tržeb - z počátečních přibližně 183 milionů Euro roku 1992 na 660 milionů Euro očekávaných pro rok 2004, přičemž konsolidovaný hospodářský výsledek včetně účastí vzrostl z -5,1 milionu Euro na odhadovaných 50 milionů Euro v roce 2004. Během svého působení ve funkci Peter Zühlsdorff zásadním způsobem přispěl k úspěchu úvodní emise akcií společnosti GfK Group, čímž byly vybudovány finanční základy pro budoucí expanzi firmy. Zühlsdorff také inicioval průběžné omlazování Dozorčí rady a na svou rezignaci pohlíží jako na dovršení celého procesu. Dozorčí rada Petera Zühlsdorffa zvolila za svého čestného předsedu.

Zühlsdorffův nástupce, Hajo Riesenbeck, ředitel Düsseldorfské pobočky firmy McKinsey & Company, je členem dozorčí rady GfK od 13. června 2002 a jejím místopředsedou od 15. června 2004. Po získání vysokoškolského diplomu v oboru ekonomie získal zaměstnání ve společnosti Unilever. Potom, roku 1979, přešel Hajo Riesenbeck do korporátní konzultační společnosti McKinsey & Company a roku 1985 se stal ve firmě partnerem. Svou současnou funkci zastává od roku 1991 a současně je členem představenstva McKinsey Germany. Navíc je Hajo Riesenbeck společně se svým kolegou ze Skandinávie spolupředsedou Evropské marketingové skupiny firmy McKinsey.

Jako předseda Dozorčí rady bude Riesenbeck stát také v čele Personálního výboru skupiny GfK. Dr. Arno Mahlert, finanční ředitel společnosti Tchibo AG, je předsedou Finančního výboru a Dr. Wolfgang C. Berndt, bývalý prezident globální divize pracích a čistících prostředků společnosti Procter & Gamble, je předsedou Výboru Mergers & Acquisitions.

Rozhodnuto o odděleném reportingu odměn pro Představenstvo a Dozorčí radu

Na poslední letošní schůzi Dozorčí rada detailně projednala téma korporátního řízení (Corporate Governance) a zabývala se zákonem, který zakotvil vyšší ochranu investorů (AnSVG). Představenstvo a Dozorčí rada se usnesly, že v budoucích výročních zprávách bude zahrnuta nová kategorie - rozklíčování odměn Představenstva a Dozorčí rady, a to s platností od výroční zprávy za rok 2004.

Od roku 2005 bude tímto GfK splňovat 87 z 91 doporučení Německého kodexu korporátního řízení. Mimo jiné se tímto GfK zavazuje i nadále zkracovat intervaly publikování výročních a průběžných zpráv. GfK naplní doporučení pro průběžné zprávy v roce 2005 tím, že je bude vydávat vždy do 45 dnů od čtvrtletní uzávěrky. Také v otázce publikování výroční zprávy učiní GfK další krok směrem ke splnění doporučení publikovat výroční zprávu do 90 dnů od závěrečné roční uzávěrky a výroční zpráva za rok 2005 bude vydána do 101 dnů.

GfK Group

V globálním měřítku je skupina GfK pátou největší organizací zabývající se výzkumem trhu. Ve finančním roce 2003 dosáhlo jejích pět divizí Consumer Tracking, HealthCare, Retail and Technology, Media a Custom Research tržeb 595 miliónů Euro. Kromě 15 německých poboček má společnost více než 120 poboček a přidružených společností v 57 zemích světa. Ze současného celkového počtu přibližně 5 500 zaměstnanců jich zhruba 1 500 pracuje v Německu. Další informace najdete na našich stránkách: www.gfk.com

V případě zájmu o další informace kontaktujte Bernharda Wolfa, vedoucího oddělení Vztahů k investorům (Investor Relations), Tel. +49 911 395-2012, Fax +49 911 395-4075, investor.relations@gfk.de

Po tiskové legislativní stránce zodpovídá:GfK AG, Public Affairs and Communications
Dr. Ulrike SchönebergNordwestring 101
D-90319 Nuremberg
Tel +49 911 395-2645
Fax +49 911 395-4041
e-mail: public.affairs@gfk.de

Stručný popis aktivit společnosti GfK

Consumer Tracking 

Informační služby k problematice trhu a marketingu týkající se každodenních nákupních rozhodnutí a chování spotřebitelů, poskytující informace o takřka všech typech produktů denní spotřeby i  k velkém počtu spotřebních produktů a služeb s pomalou obrátkou.

HealthCare

Informační služby pro oblast léčiv zabývající se vývojem produktu, jeho komunikací, image a řízením ceny, pozicí na trhu a spokojeností spotřebitelů. Dále jsou sledována množství a odbyt materiálu a produktů používaných zubaři a laboratořemi, jakož i měření spotřeby veterinárních léčiv.

Retail and
Technology

Informační služby k problematice  marketingu, prodeje, logistiky u průmyslových  a obchodních společností   s aktivitami na trhu Consumer Technologies

Media

Informační služby zaměřené na chování a postoje spotřebitelů v oblasti médií. Tyto služby zahrnují  nejenom kvantitativní analýzy sledovanosti, poslechovosti a čtenosti, ale i kvalitativní výzkumy k akceptu, preferencím a pamatování mediálních obsahů.

Custom Research

Informační služby zabývající se vývojem, positioningem a péčí o produkty a  nabízené služby se zaměřením  na optimalizaci mixu marketingových aktivit, a  řízení produktových a korporátních značek a věrnosti zákazníků.


On-line Shop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688