Město navýšilo finance v dotačním programu pro malé kulturní projekty

Radní města Jihlavy schválili prodloužení lhůty pro podávání žádostí a navýšení alokovaných financí v dotačním programu, který podporuje malé kulturní projekty. Nově lze podávat žádosti až do 15. června 2023. Alokace druhého kola příjmu žádostí programu Podpora malých kulturních projektů 2023 tak místo 190 tis. Kč činí částku 300 tis. Kč.

Spaziergang

V současné době trvá lhůta pro podávání žádostí v rámci druhého kola dotačního programu města „Podpora malých kulturních projektů 2023“. První kolo bylo ukončeno v březnu a dle velikého počtu přijatých žádostí je o dotační program veliký zájem. „Každoročně se do tohoto dotačního programu přihlásí minimálně 20 projektů. Letos se v prvním kole přihlásilo 27 projektů a řada kulturních aktérů již avizovala, že budou v druhém kole podávat žádosti také na akce konané v závěru letošního roku,“ doplnila Daniela Krišková z odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Radní se tedy rozhodli navýšit alokované finance a prodloužit lhůtu pro podání žádostí. Město letos v druhém kole dotačního programu místo tradičních 190 tis. podpoří malé kulturní projekty 300 tis. Kč. V souvislosti s tím se prodloužila i lhůta pro podávání žádostí, a to až do 15. června 2023.

Program je určen na podporu kulturních akcí a aktivit přispívajících k rozšíření a obohacení kulturního života ve městě Jihlavě. Cílem je podpořit na jedné straně začínající pořadatele nebo kulturní aktéry a na druhé straně stávající komunitní uskupení a spolky, které se chtějí veřejně prezentovat. Může být podpořen i cyklus několika akcí, které jsou vymezeny žánrem, tématem, cílovou skupinou, atd.

„Pokud se bude jednat o akci konanou ve venkovním prostoru v době nočního klidu – tedy mezi 22 a 6 hodinou, tak upozorňujeme, že je nutné mít předem schválenou výjimku z nočního klidu Zastupitelstvem města Jihlavy, a to obecně závaznou vyhláškou. Na to ale vyhlášený program ve svých podmínkách upozorňuje,“ doplnila Daniela Krišková.

Žádost o finanční podporu malé kulturní akce do maximální výše 30 000 Kč na jeden projekt lze doručit na podatelnu Magistrátu města Jihlavy osobně, datovou schránkou žadatele nebo poštou na adresu:

Magistrát města Jihlavy
OŠKT
Masarykovo náměstí 1
586 01 Jihlava

Formulář žádosti či žádost o výjimku z nočního klidu a další informace najdete na stránce http://www.jihlava.cz/proporadatele.

Zodpovídá: BcA. Aneta Hrdličková
Vytvořeno / změněno: 26.5.2023 / 26.5.2023

Zařazenopá 26.05.2023 08:05:00
ZdrojJihlava
Origináljihlava.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5967&id=559448
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.