Události řešené MP PV z týdne 16/2023

Události řešené MP PV z týdne 16/2023

17. 4. 2023
Těhotenské chutě. V dopoledních hodinách byli strážníci přivoláni k řešení drobné krádeže v obchodě v centru města. Při protiprávním jednání byla pracovníkem ostrahy přistižena mladá žena, která si z regálu na prodejní ploše vybrala několik cukrovinek, které si vložila do kabelky a pokusila se z obchodu odejít, aniž by za zboží zaplatila. Za pokladní zónou, byla zadržena a vyzvána k setrvání na místě do příjezdu strážníků. Hlídce třiadvacetiletá žena uvedla, že je těhotná a zboží odcizila proto, že měla chuť na nějakou sladkost. Zboží v hodnotě 89,50 Kč strážníci ženě odebrali a bylo vráceno zpět do prodeje. Svým jednáním je dotyčná podezřelá z přestupku proti majetku, který projedná příslušný správní orgán.

Ukradené sladkosti, obrázek se otevře v novém okně

Rozměrný odpad ke kontejneru ani do něj nepatří. Při kontrolní činnosti a dohledu na dodržování veřejného pořádku zkontaktoval hlídku v okrajové části města oznamovatel a nahlásil, že viděl osobu, jak vynáší ke kontejneru části starého nábytku a odkládá je na veřejné prostranství. Po příjezdu strážníků na místo se podezřelá osoba v okolí již nikde nenacházela. Usilovným pátráním se ji podařilo strážníkům dohledat v bytovém domě nedaleko. Jednalo se o ženu ve věku sedmašedesáti let. O nevhodném počínání ji strážníci řádně poučili. Dotyčná odpad následně uklidila a uvedla místo do původního stavu. Přestupek proti veřejnému pořádku s ní strážníci vyřešili uložením pokuty příkazem na místě.

Nábytek u kontejnerů, obrázek se otevře v novém okně

18. 4. 2023
K zateplení garáže chtěli použít kradený polystyrén. V podvečer přijato telefonické oznámení týkající se krádeže polystyrénových ploten ze stavby, nedaleko drozdovického rybníka. Do uvedené lokality vyslána hlídka. Dle popisu oznamovatele strážníci podezřelou dvojici zastihli v nedalekém garážovém komplexu. Sedmatřicetiletý muž a devětatřicetiletá žena se ke krádeži přiznali. Protiprávního jednání se dopustili z důvodu finanční a sociální nouze. Nejprve odsunuli provizorní oplocení stavby a poté si vzali čtyři kusy polystyrenu na zateplení. Strážníci dvojici vyzvali k navrácení odcizených ploten na původní místo. Výzvy dvojice uposlechla a polystyren odnesla zpět. Svým jednáním je pár podezřelý z přestupku proti majetku. Žena navíc při prokazování totožnosti předložila hlídce neplatný občanský průkaz, čímž je navíc podezřelá z přestupku dle zákona o občanských průkazech. Celá záležitost předána k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Odcizený Polystyren, obrázek se otevře v novém okně

Chuti na alkohol nedokázal odolat. Ve večerních hodinách byli strážníci přivoláni pracovníkem ostrahy, k řešení krádeže zboží v supermarketu na Olomoucké ulici. V zadrženém pachateli hlídka zjistila devětapadesátiletého muže, který se pokusil odcizit dvě půllitrové lahve alkoholu. Celá událost se odehrála tak, že si na prodejní ploše v oddělení lihovin vybral dvě lahve, které otevřel a z každé se napil. Poté si je vložil do kapsy u bundy a prošel bez zaplacení přes pokladní zónu, kde byl zadržen všímavou ostrahou. Svým počínáním způsobil společnosti škodu ve výši 290 Kč. Odcizené zboží strážníci muži odebrali. Vzhledem k tomu, že obě lahve byly otevřené, nemohly být vráceny zpět do prodeje. Přestupek proti majetku, ze kterého je devětapadesátiletý muž podezřelý, projedná příslušný správní orgán.

Odcizený Rum, obrázek se otevře v novém okně

20. 4. 2023
Spor vznikl kvůli kocourovi. Ve večerních hodinách byla hlídka přivolána do okrajové části města, kde došlo k fyzickému napadení mezi sousedy. Oba pánové strážníkům přiznali, že mezi sebou mají problémy delší dobu, a to právě kvůli kocourovi. Šestašedesátiletý muž uvedl, že mu vadí sousedův kocour, který chodí na jeho zahradu a pravidelně tam vykonává potřebu. Majitel kocoura obvinil staršího muže z toho, že jeho zvířeti způsobil zranění. Vzájemné vyčítání a obviňování skončilo fyzickým útokem. Devětačtyřicetiletý muž při potyčce přivodil šestašedesátiletému sousedovi zranění na hlavě, které si vyžádalo příjezd ZZS. Celý případ projedná příslušný správní orgán pro podezření z přestupku proti občanskému soužití.

Výrostci se bavili. Ve večerních hodinách vyjížděli strážníci prověřit telefonické oznámení týkající se skupinky dětí, která se baví tím, že zvoní na zvonky a bouchá na okna rodinných domů nedaleko Husova náměstí. V uvedené lokalitě strážníci zjistili tři nezletilé chlapce a jednu dívku. K této hloupé zábavě se všichni přiznali. Jejich neuváženým jednáním vznikla škoda na jednom okně. Tři děti strážníci předali jejich pěstounům a jedno bylo předáno matce. Zákonný zástupce hocha, který poškození způsobil, se za přítomnosti hlídky dohodl s majitelkou domu na zasklení prasklé skleněné výplně okna v následujícím dni. Celý případ strážníci předali příslušnému správnímu orgánu.


XIX. ročník „ O pohár Zdravého města“

Městská policie ve spolupráci s koordinátorkou Zdravého města a dalšími partnery uspořádala ve čtvrtek 20. dubna 2023 XIX. ročník soutěže „ O pohár Zdravého města“.

Soutěže se zúčastnilo 17 čtyřčlenných družstev, žáků šestých tříd, z osmi základních škol v Prostějově. Děti musely projít osm stanovišť a co nejlépe splnit 16 úkolů. Ty pro ně připravili Hasiči, Střední zdravotnická škola, Záchranná služba, ČSOP Iris, Kontaktní centrum v Prostějově, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Prostějově, Sportcentrum, Městská policie a Policie ČR. Jednalo se např. o poznávání rostlin a živočichů, celomotorický test, první pomoc, jízdu zručnosti na jízdním kole, test obratnosti, zasažení cíle proudem vody a další. Nechyběly ani různé hádanky, křížovky, všeobecné vědomostní testy týkající se právního vědomí, drogové tématiky, požárních a dopravních předpisů a dalších. V průběhu soutěže byly u dětí prověřeny všeobecné znalosti, dovednosti, šikovnost ale i fyzická zdatnost.

Celá akce se konala v hale a před halou Sportcentra, na ulici Olympijská. Během slavnostního nástupu všechny účastníky přivítali a zároveň i zahájili celé klání náměstci primátora Bc. Miloš Sklenka, Marcela Župková a ing. Jiří Rozehnal. V závěru si děti odnesly zasloužené odměny, které si převzaly z rukou ředitele Městské policie Prostějov PhDr. Libora Šebestíka. Nejlepší družstvo ze všech, získalo hlavní cenu – pohár a poukaz na vyhlídkový let sportovním letadlem, věnovaný AEROKLUBEM Josefa Františka. Družstva na prvních třech místech obdržela diplomy, medaile a věcné ceny. Za účast v soutěži dostaly všechny děti tašku se sladkostmi. Ani tentokrát nikdo neodešel s prázdnou.


1.místoZŠ J. Železného, třída 6.A, 839 bodů

2.místoZŠ Melantrichova, třída 6.B, 836 bodů

3.místoZŠ Majakovského, třída 6.A, 823bodů

4.místoZŠ Dr. Horáka, třída 6.A, 806 bodů

5.místoZŠ E. Valenty, třída 6.A, 799 bodů

6.místoRG a ZŠ Otto Wichterleho, třída 6.B, 789 bodů

7.místoRG a ZŠ Otto Wichterleho, třída 6.A, 780 bodů

8.místoZŠ E. Valenty, třída 6.C, 761 bodů

9.místoZŠ Melantrichova, třída 6.A, 759 bodů

10.místoZŠ Dr. Horáka, třída 6.B, 757 bodů

11.místoZŠ Valenty, třída 6.B, 748 bodů

12.místoZŠ J. Železného, třída 6B 741 bodů

13.místoZŠ Kollárova, třída 6.A, 736 bodů

14.místoZŠ J. Železného, třída 6.C, 732 bodů

15.místoZŠ Palackého, třída 6.C, 731 bodů

16.místoZŠ Palackého, třída 6.A, 720 bodů

17.místoZŠ Palackého, třída 6.B, 687 bodů

DSC 0065, obrázek se otevře v novém okněDSC 0087, obrázek se otevře v novém okněDSC 0024, obrázek se otevře v novém okněDSC 0059, obrázek se otevře v novém okněDSC 0078, obrázek se otevře v novém okněDSC 0084, obrázek se otevře v novém okněDSC 0052, obrázek se otevře v novém okněDSC 0040, obrázek se otevře v novém okněDSC 0036, obrázek se otevře v novém okněDSC 0029, obrázek se otevře v novém okněDSC 0054, obrázek se otevře v novém okněDSC 0043, obrázek se otevře v novém okněDSC 0022, obrázek se otevře v novém okněDSC 0129, obrázek se otevře v novém okně


Tereza Greplová – MP PV


Zařazenopá 21.04.2023 21:04:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/udalosti-resene-mp-pv-z-tydne...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V