ceska-trebova.cz (Česká Třebová)
Z regionů  |  14.04.2023 08:00:51

Česká Třebová - Představení místní studentské firmy GreenHealth

GreenHealth je studentská firma ze Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana v České Třebové pod záštitou JA Czech a vedením Ing. Jaroslavy Knířové. Zabývá se výrobou želé bonbónů na podporu imunity alias zdravou formou mlsání nejen pro děti.

Firma vznikla počátkem září roku 2022 po přihlášení skupinky tří spolužáků do toho projektu. Studenti se přihlásili z důvodu vyzkoušení si podnikání nanečisto a získání mnoha cenných zkušeností do budoucího profesního života.

Zabýváme se vlastnoruční výrobou léčivých a zdraví prospěšných želé bonbónů z léčivých bylinek a dalších plodů přírody jako jsou například máta, meduňka, šípek, rakytník a další, které si sami v průběhu roku sbíráme, sušíme a následně zpracováváme. V nabídce příchutí máme například Rakytníkový nářez (rakytník) nebo Bylinnou bombu (máta, meduňka, levandule), která je vhodná na kašel a bolest v krku. Spolupracujeme s firmou Contipro a.s. sídlící v Dolní Dobrouči, jakožto světovým výrobcem a následně i dodavatelem doplňků stravy. Contipro a.s. nám poskytlo mentorku slečnu Kristýnu Šinovskou, která v této společnosti pracuje na pozici vývojového pracovníka oddělení poloprovozu. Mentorka nám poskytla správný postup výroby bonbónů, formičky na bonbóny a je nám kdykoliv nápomocná s jakýmikoliv dotazy či problémy při výrobě. Společnost nám dále poskytuje suroviny prvotřídní kvality, a to želatinu, glukozový sirup a kyselinu citrónovou. Další mentorkou je paní Irena A. Brichta jakožto poradkyně ohledně angličtiny a příprav na veletrh JA EXPO v Praze. Poslední mentorkou je Ing. Irena Mullerová ze společnosti CZ LOKO a.s., představila nám LeanCanvas a pomáhánám ohledně marketingu.

Naše firma za svou působnost zúčastnila velkého množství akcí a některé i sama uspořádala. Příkladem je den otevřených dveří naší školy, veletrh JA firem v Hradci Králové, Valentýnská pošta, workshop v Domově seniorů v České Třebové nebo tvořivá dílna pro žáky 5. tříd ze ZŠ Brandýs nad Orlicí. Nejvydařenější akcí je dle mého workshop v Domově seniorů, na kterém si uživatelé domova vyzkoušeli vyrobit obaly na bonbóny, zasoutěžili si ve vědomostním kvízu o ceny a dozvěděli se informace o projektu JA Studentská firma, naší firmě a procesu výroby bonbónů. 30. března jsme se zúčastnili celostátního veletrhu JA EXPO v Praze v Galerii Harfa, kterého se zúčastnilo téměř 50 studentských firem. Zde jsme bodovali a získali krásné 2. místo v soutěžní kategorii Nejlepší marketing. Získali jsme certifikát, diplom a ceny od partnera HBO.

Jakub Laštůvka

Střední škola technická a dopravní Gustava Habrmana Česká Třebová, ředitel firmy GreenHealth

00


Zodpovídá: Jiří Holý
Vytvořeno / změněno: 14.4.2023 / 14.4.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688