Turnovský projekt v Soutěži Karla Hubáčka

Pro fontánu v parku T. G. Masaryka na sídlišti u nádraží můžete hlasovat v Soutěži Karla Hubáčka Stavba roku Libereckého kraje. Anketa Cena veřejnosti je otevřena až do 14. května.

To nejzajímavější v oblasti stavitelství, architektury a řemesla z celého regionu opět hledá devatenáctý ročník Soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje, jejímž cílem je vyzdvihovat úspěšné nebo zajímavé stavby a šikovné studenty, projektanty i architekty. Přihlašování staveb již skončilo, nadále je však možné hlasovat na internetu o Cenu veřejnosti. Hlasování potrvá do 14. května.

Soutěž vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery: Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci. Od roku 2019 nese soutěž jméno světoznámého architekta Karla Hubáčka, který je dodnes jediným českým architektem oceněným Mezinárodní unií architektů prestižní Perretovou cenou, a to za své nejznámější dílo – televizní vysílač na Ještědu.

Loni v soutěži zvítězila rekonstrukce historické budovy bývalé fary spojená s novostavbou knihovny IGI ve Vratislavicích. Všechny zajímavé stavby a projekty z posledních ročníků najdou zájemci s podrobnostmi a fotografiemi na webu soutěže www.stavbaroku.lk, kde je také možno hlasovat o Cenu veřejnosti. Kdo zaujal odbornou porotu i veřejnost nejvíce, bude jasné v polovině května 2023.

„Kvalitní architektura v Libereckém kraji vzniká i navzdory současné nelehké době a že k velkým architektům, jakým byl Karel Hubáček, přibývají noví nadějní tvůrci. Velkou radost mám také ze stále kvalitnějších veřejných staveb a zodpovědného přístupu investorů k ekologickým otázkám,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.


Park T. G. Masaryka_fontána

Park T. G. Masaryka_fontána


Město Turnov má v letošním ročníku fontánu v parku T. G. Masaryka na sídlišti u nádraží. Je umístěna na místě nevyužívaného betonového bazénku, který v parku přetrvával z období výstavby okolního sídliště v 70. letech 20. stol. Vodní prvek je koncipován jako pochozí s plochým betonovým dnem v úrovni okolního terénu. Jeho umístění ve středu parku na bezpečné, přehledné a volné travnaté ploše umožňuje využívání fontány ke hrám a osvěžení dětí v letním období. Zároveň posiluje reprezentativní charakter parku. Součástí trysek se stalo slavnostní osvětlení, které v podvečer prosvětluje sloupce vody stoupající z trysek. V zimním období, kdy je fontána mimo provoz, zůstává v místě pouze zpevněná plocha v úrovni trávníku, která netvoří pohledovou bariéru provozu parku. Okolí fontány bylo doplněno o moderní městský mobiliář. Hlasovat pro turnovskou fontánu je možné zde.


Marcela Jandová,

tisková mluvčí, s využitím tiskové zprávy Libereckého kraje

Náhled pro tisk
Vytvořeno 21.3.2023 8:50:35 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenoút 21.03.2023 08:03:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/deni-ve-meste/turnovsky-projekt-v-soutezi-karla-hubacka.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V