Zastupitelé schválili seznam strategických projektů ITI Mladá Boleslav

Zastupitelé schválili v pondělí 6. března seznam strategických projektů ITI Mladá Boleslav a programový rámec IROP ITI, na jehož základě bude mít mladoboleslavská aglomerace vyčleněné finanční prostředky ve výši téměř 840 mil. Kč. Jak uvedl náměstek primátora Jiří Bouška, z IROP bude možné realizovat například nákup 17 nízkoemisních autobusů MHD, výtah z parku Štěpánka na třídu T. G. Masaryka a celou řadu dalších důležitých projektů nejen přímo v Mladé Boleslavi, ale i na území okolních 62 obcí v programovacím období 2021-2027.
Náměstek primátora Jiří Bouška na tiskové konferenci.
Náměstek primátora Jiří Bouška na tiskové konferenci.

Logo










Náměstek Bouška označil za zásadní úspěch, když se v roce 2019 podařilo prosadit Mladou Boleslav mezi 13 největších aglomerací, ve kterých bude možné čerpat prostředky na projekty v rámci ITI (integrované teritoriální investice). Od té doby pokračovala velmi náročná příprava a také informování více než 60 obcí ve vymezeném území o možnostech získat finance na projekty v rámci ITI i příprava konkrétních projektů. Právě potřebné osobní jednání s představiteli obcí výrazně zkomplikovalo období pandemie covidu. Nová vlna jednání proběhla po podzimních komunálních volbách v minulém roce. Nyní nastává intenzivní práce na vlastních projektech, protože podmínkou pro získání finančních prostředků z tohoto zdroje je nutnost do konce roku 2024 proinvestovat 150 milionů korun.
"Můžeme se těšit na projekty nejen v Mladé Boleslavi, ale i v okolních obcích, například v Bakově nad Jizerou, Kosmonosích, Dobrovici, Bělé pod Bezdězem, Mnichově Hradišti. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se zasloužili o to, že jsme vůbec mohli tento seznam projekt schvalovat," řekl náměstek Bouška.
Vymezení Mladoboleslavské aglomerace vzniklo na základě jednotné metodiky zadané Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. ITI Mladá Boleslav zahrnuje celkem 63 obcí. Na přelomu roku 2022/2023 byly vyhlášeny výzvy na předkládání projektových záměrů do ITI. Předložené záměry byly dále diskutovány s klíčovými aktéry v území a na základě těchto jednání byl vyhotoven „seznam projektů“, který nyní schválili zastupitelé.

Z Integrovaného regionálního operačního programu bude možné realizovat následující aktivity – nákup nízkoemisních vozidel MHD, inteligentní (telematické) dopravní systémy, výstavba cyklistických stezek včetně související doprovodné infrastruktury, parkoviště P+R, výstavba sociálního bydlení, výstavba infrastruktury pro poskytovatele sociálních služeb, rozšíření kapacit mateřských škol, výstavba či rekonstrukce a vybavení odborných učeben, laboratoří pro výuku přírodovědných a technických oborů, dále pak realizace veřejných prostranství, rekonstrukce památek, muzeí a knihoven.

Podrobnosti o ITI Mladá Boleslav najdete na webu města ZDE:
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 7.3.2023 / 7.3.2023


Zařazenočt 08.06.2023 09:06:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=79790

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V