Ve Verměřovicích připravují rozšíření mateřské školky

Ve Verměřovicích připravují rozšíření mateřské školky

Ve Verměřovicích připravují rozšíření mateřské školky
(23.2.2023)

Obec Verměřovice byla další zastávkou hejtmana Martina Netolického při cestě po regionu Lanškrounska a Letohradska. Se starostou Miroslavem Křivohlávkem a místostarostou Tomášem Moravcem řešil rozvojové plány obce, mezi kterými je příprava pozemků pro výstavbu rodinných domů. S tím bude muset být spojeno rozšíření občanské vybavenosti včetně rozšíření kapacity mateřské a základní školy.

„Verměřovice postupně připravují pozemky pro výstavbu rodinných domů. Celkem by mohlo vzniknout až 100 stavebních parcel. V tuto chvíli jich je v přípravě 55, z čehož 36 je již realizováno. Už jen toto množství bude vzhledem k rozšíření počtu obyvatel a demografické křivce v obci klást větší důraz na občanskou vybavenost a infrastrukturu v obci. Jedná se samozřejmě také o kapacity mateřské školy a prvního stupně základní školy. Už nyní musí některé děti dojíždět do mateřských škol v Petrovicích či Jablonném nad Orlicí. Pro příští školní rok je předpoklad 38 dětí v mateřské škole s tím, že stávající kapacita je 24 dětí. Proto obec nyní připravuje projektovou dokumentaci na přístavbu budovy školy a školky, která by umožnila navýšení kapacity školky z jedné na dvě třídy,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Podle starosty obce Miroslava Křivohlávka se jedná v tuto chvíli o jednu s obecních priorit. „Děláme maximum proto, abychom rozšířili kapacitu naší školky a dokázali tak uspokojit zájem našich občanů o umístění dětí do mateřské školce také s výhledem budování dalších rodinných domů. Zájem o bydlení v naší obci je dlouhodobě velký, a proto chceme samozřejmě zvýšit nabídku také z hlediska školství, ale i dalších služeb, které můžeme pro naše občany nabídnout. V tuto chvíli předpokládáme, že by nás přístavba a úprava objektu školy a školky vyšla na přibližně pět milionů korun. Rádi bychom s tímto projektem požádali o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj,“ sdělil starosta Křivohlávek, který hejtmana informoval také o záměru na vybudování kanalizace v obci. Předpokládaná hodnota investice je v tuto chvíli 95 milionů korun bez daně. Na tuto velkou investici by chtěla obec žádat jak státní, tak krajské dotace.


Zařazenočt 23.02.2023 00:02:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/119899/ve-vermerovicich-pripravuji-rozsireni-materske-skolky


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.