Návrhy Tvoříme Turnov 2022 míří k realizaci

Na turnovské radnici se s vedením radnice sešli předkladatelé návrhů do participativního rozpočtu roku 2022. Dozvěděli se tak, jak bude postupovat realizace jejich projektů.

V participativním rozpočtu město Turnov pro rok 2022 poskytlo celkem 700 tisíc korun na Vaše projekty. Úplně poprvé část financí (200 tisíc Kč) putuje na realizaci návrhů městského a školních parlamentů. Návrhy bylo možné podávat od začátku května do konce září 2022, v prosinci jste mohli hlasovat pro 8 projektů, které mají ambici zlepšit veřejný prostor Turnova. Na počátku února proběhla schůzka předkladatelů a vedení města, starosty Tomáše Hockeho a místostarostky Petry Houškové, která participativní rozpočet města zaštiťuje. Sešli se navrhovatelé čtyř z pěti projektů veřejnosti a také členové Parlamentu mládeže města Turnova a školního parlamentu ZŠ Skálova. Tomáš Hocke všem poděkoval za aktivitu a zájem o rozvoj našeho města. Participativní rozpočet označil za jednu ze zásadních cest, jak zapojit obyvatele do rozhodovacího procesu o rozvoji města.


Tvoříme Turnov 2022

Předkladatelé návrhů Tvoříme Turnov 2022


Ing. arch. Zdeněk Bičík z odboru správy majetku pak stručně představil další postup k realizaci projektů. Více o návrzích se dočtete zde. Vítězný návrh kategorie veřejnosti na doplnění zahrady ZŠ Turnov-Mašov o herní prvky již má jasné obrysy. Do konce února 2023 bude vybrán zhotovitel, instalace proběhne dle dohody s vedením školy v období, kdy co nejméně zasáhne do provozu zahrady. Předpokládaný termín dokončení je duben 2023.

Budky v městských sadech, které dle hlasování skončily na druhém místě, mohou být instalovány hned po jejich zakoupení a konzultaci o umístění s odborem životního prostředí. Podle původního návrhu je možné, že jejich instalace proběhne komunitně. Mohla by tak vzniknout další zajímavá akce pro veřejnost.


Tvoříme Turnov 2022


Další z projektů – pítko do městských sadů již bude vyžadovat určitou projektovou přípravu a schvalovací proces, bude tedy třeba určitý čas. Realizovány budou také servisní cyklostanice, s ohledem na možnosti rozpočtu Tvoříme Turnov 2022 bude ještě stanoven jejich počet. Zřejmě bude možné osadit dvě, případně až tři stanice s termínem do letní sezóny 2023.

Rozpočet Tvoříme Turnov 2022 v kategorii parlamentů dětí a mládeže umožní realizaci všech tří návrhů, které prošly ověřením proveditelnosti. Projekt laviček podél cyklostezky a náhonu byl upřesněn na čtyři až pět, a to s umístěním na straně vzdálenější od náhonu tak, aby se nacházely na pozemcích města Turnov. Hotovo by mohlo být na podzim letošního roku.


Tvoříme Turnov 2022


Posezení v parku u letního kina bude zhruba odpovídat návrhu již existujícího projektu plánovaných úprav části parku u Skálovy ulice. Bude vybrán dodavatel a posezení osazeno bez dalších nutných stavebních úprav. Rovněž mlýnky na potůčku v parku u letního kina by mohly být instalovány hned, jak bude vybrán dodavatel. Jen původně plánované kovové mlýnky budou vzhledem k menšímu proudu vody zřejmě nahrazeny dřevěnými mlýnky.

Pokud i Vy máte v hlavě zajímavý nápad, jak vylepšit veřejný prostor, neváhejte se zapojit do participativního rozpočtu Tvoříme Turnov 2023. O zahájení nového ročníku Vás budeme včas informovat.


Marcela Jandová,

tisková mluvčí

Náhled pro tisk
Vytvořeno 15.2.2023 14:59:52 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenost 15.02.2023 15:02:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/zdrave-mesto-turnov-a-ma21/navrhy-tvorime-turnov-2022-miri-k-realizaci.html

Související témata

Insolvenční návrh
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V