mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  27.01.2023 08:49:00

JAT Tehnika zahájila unikátní přestavby osobních letadel na nákladní

JAT Tehnika zahájila unikátní přestavby osobních letadel na nákladní

27.01.2023 / 08:38 | Aktualizováno: 27.01.2023 / 08:49

Dne 25. ledna t.r. se uskutečnil na bělehradském letišti slavnostní ceremoniál u příležitosti oficiálního zahájení prací společností JAT Tehnika na přestavbách širokotrupých osobních letadel Boeing a Airbus na nákladní letouny. Práce byly konkrétně zahájeny vyříznutím otvorů pro nové nákladové dveře na prvním letadle, které má být přestavěno v Srbsku – na Boeingu 767-300.

Inauguračního aktu organizovaného společností JAT Tehnika, kterou v listopadu 2019 zakoupila česká společnost Avia Prima, a.s. se sídlem v Praze, se zúčastnil mj. velvyslanec Tomáš Kuchta. Český titulář popřál všem účastníkům projektu hodně štěstí a vyzdvihl, že samotný projekt vyžaduje velké zkušenosti a odbornost lidí. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že Česká republika jako dobrý partner bude schopna nabídnout to nejlepší, zejména kvůli svému leteckému průmyslu, který má v Česku dlouhou tradici. "Jsme výrobci různých typů letounů a dodavatelé pro největší společnosti. Věřím, že naši odborníci přenesou své zkušenosti a udělají maximum pro to, aby co nejvíce přispěli k tomuto unikátnímu projektu.“

Mateřskou organizací pražské firmy je skupina Avia Prime Group, která de facto v současné době působí ve třech evropských zemích - JAT Tehnika v Srbsku, Linetech v Polsku a Adria Tehnika ve Slovinsku. S desítkami let zkušeností je Avia Prime Group velmi specializovanou opravárenskou firmou na základní a traťovou údržbu letadel v souladu s požadavky EASA Part-145, EASA 221J a FAA 14 CFR 145. V této skupině pracuje v současné době více než 1.500 profesionálů s celosvětovými zkušenostmi a odbornými znalostmi. Na čtyřech základnách, plně vybavených potřebnými nástroji a vybavením, s až 34 údržbovými linkami a více než 100 zákazníky, Avia Prime Group udržuje úzkotrupá a širokotrupá proudová letadla, které vyrábějí největší letecké společnosti.

Smlouva o unikátních přestavbách letadel v Srbsku s technickou a technologickou procedurou, která dosud není nikde jinde v Evropě aplikována, byla podepsána v říjnu 2022 společností Israeli Aerospace Industries, a to konkrétně na přestavbu letadel typu Boeing 767-200/300. Přestavby budou probíhat pod americkým certifikátem FAA a pod dodatkovým typovým certifikátem IAI na opravárenské základně firmy JAT Tehnika v Bělehradě – konkrétně na dvou výrobních linkách na více než 9.000 m2. Dosud bylo investováno na tento výrobní proces cca 5 mil. EUR - do rozšíření kapacit, školení zaměstnanců a nákupu nových strojů. Společnost navíc zaměstnala nových 100 expertních techniků, kteří posílili stávající tým na tomto unikátním projektu.

Galerie


Slavnostní zahájení prací JAT Tehnika /Svečani početak radova JAT Tehnika


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688