Občanská poradna Oblastní charity Chrudim slaví 20. výročí

Občanská poradna Oblastní charity Chrudim slaví 20. výročí

Občanská poradna Oblastní charity Chrudim slaví 20. výročí
(18.1.2023)

Před dvaceti lety, přesně 16. ledna 2003, se poprvé otevřely dveře Občanské poradny v budově chrudimské fary a poradna přivítala první klienty. Od té doby ji navštívilo téměř 10 tisíc klientů a bylo položeno bezmála 12 tisíc dotazů.

Za tu dobu našli u odborných pracovníků poradny pomoc mnozí obyvatelé, kteří se dostali do složité situace v souvislosti s pracovněprávními vztahy, bydlením anebo se ocitli v dluhové pasti. Poradenství poskytuje také v oblasti sociálních dávek, školství a rodinného či trestního práva. Jedná se v regionu Chrudimska o nezastupitelnou pomoc ve chvíli, kdy se člověk dostane do nepříznivé životní situace.

Občanská poradna Oblastní charity Chrudim představuje významnou a stabilní součást sítě poradenských míst v Pardubickém kraji a velmi si vážím jejich profesionálního přístupu ke všem potřebným“ uvedl Pavel Šotola, radní Pardubického kraje pro sociální péči a neziskový sektor.

V rámci odborného sociálního poradenství nabízíme také Poradenství pro pečující osoby. Jedná se o terénní formu služby, kdy naše sociální pracovnice přichází přímo do domácností a pomáhají klientům a jejich rodinám s vedením praktických nácviků jak se o svého blízkého postarat, aby mohl zůstat ve svém domácím prostředí.

„U příležitosti 20. výročí existence Občanské poradny v Chrudimi bych chtěl vyjádřit poděkování všem, kteří se podíleli a podílejí na poskytování služeb veřejnosti v oblasti odborného sociálního poradenství. Chtěl bych ocenit zejména individuální přístup, vstřícnost a empatii vůči klientům občanské poradny. Ostatním organizacím našeho regionu děkuji za spolupráci a za důvěru, se kterou na naši Občanskou poradnu odkazují širokou veřejnost,“ říká ředitel Oblastní charity Chrudim Roman Pešek.

Občanská poradna od loňského dubna pomáhá na adrese Radoušova 1420 v Chrudimi. Nyní je odborné sociální poradenství veřejnosti dostupnější, nově s bezbariérovým vstupem a čekárnou, která zajistí anonymitu a komfort klientů. Kancelář disponuje dvěma konzultačními místnostmi, což umožňuje vyšší vytíženost Občanské poradny. Prostory jsou lépe situované, jejich umístění v blízkosti Městského úřadu Chrudim a Úřadu práce nově skýtá daleko vyšší provázanost mezi klienty a již zmíněnými úřady.

Vedoucí Občanské poradny Iveta Bakešová doplňuje: „V nelehké době s rostoucími cenami služeb, energií a potravin se na služby poradny klienti ve zvýšené míře obrací s dotazy ohledně státní pomoci. Klientům nejčastěji poskytujeme informace o příspěvku na bydlení či přídavku na děti. Řešíme ale také možnosti, jak ušetřit v domácnostech. Služba poradny je poskytována anonymně a zdarma formou poradenského rozhovoru. Kromě pátku nás můžete navštívit každý všední den osobně nebo nás kontaktovat telefonicky či na email - 704 675 408, poradna@charitachrudim.cz.“

obrázky

Sídlo občanské poradny

Zařazenost 18.01.2023 00:01:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/119004/obcanska-poradna-oblastni-charity-chrudim-slavi-20-vyroci
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V