V dubnu se rozhodne, kdo povede Masarykovu univerzitu v dalším období

Akademický senát Masarykovy univerzity na svém 267. zasedání vyhlásil volbu kandidáta na funkci rektora MU. K tajnému hlasování o návrhu na jmenování rektora dojde v pondělí 3. dubna.

Události
Barbora Mertová
CC-BY
Rektorské žezlo Masarykovy univerzity

Volba kandidáta na funkci rektora Masarykovy univerzity se uskuteční v aule MU v budově právnické fakulty. Termín volby schválil Akademický senát MU (AS MU) na svém 267. zasedání 16. ledna. Předsedou pětičlenné komise pro volbu rektora se stal Ivan Foletti z Filozofické fakulty MU. Ustavená komise pro volbu kandidáta na funkci rektora Masarykovy univerzity připravila harmonogram volby a pravidla pro předkládání návrhů. Návrh kandidáta na funkci rektora musí být doručen nejpozději v pondělí 27. února do 12.00 hodin. Ve čtvrtek 23. března se v Univerzitním kině Scala uskuteční veřejná debata s kandidáty na rektora. Podrobné informace k volbě kandidáta na funkci rektora MU pro období 2023–2027 jsou k dispozici ZDE.

Usnesení Akademického senátu MU z 267. zasedání (16. ledna 2023): Akademický senát Masarykovy univerzity v souladu s přílohou č. 1 odst. 2 Statutu Masarykovy univerzity vyhlašuje volbu kandidáta na funkci rektora Masarykovy univerzity pro funkční období od 1. září 2023 do 31. srpna 2027. O návrhu kandidáta na jmenování do funkce rektora se bude Akademický senát Masarykovy univerzity usnášet na svém zasedání 3. dubna 2023 v 15:00 hodin.

Kandidáta na rektora volí tajným hlasováním Akademický senát Masarykovy univerzity, který má celkem 55 členů, z toho 22 studentů. Akademický senát je způsobilý usnášet se o návrhu na funkci rektora, je-li přítomna nadpoloviční většina všech členů AS MU. Návrh na jmenování rektora je přijat, jestliže se pro něj vyslovila nadpoloviční většina všech členů AS MU. Zvolený kandidát bude prostřednictvím ministra školství navržen ke jmenování prezidentovi republiky.

Masarykova univerzita je jednou z nejvýznamnějších vzdělávacích a vědeckých institucí v České republice. Zřízena byla zákonem z 28. ledna 1919 jako druhá česká univerzita. V současnosti má deset fakult s více než 200 katedrami, ústavy a klinikami, na kterých se vzdělává kolem 33 000 studentů řádného studia. S více než 6 000 zaměstnanci Masarykova univerzita patří k největším zaměstnavatelům v Jihomoravském kraji. Hospodaří s ročním rozpočtem 9,5 miliard korun.

 


Zařazenost 25.01.2023 11:01:00
Zdrojmuni.cz
Originálem.muni.cz/udalosti/16000-v-dubnu-bude-zvolen-novy-rektor-masarykovy-univerzity

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V