Liberec je nejaktivnější při třídění a recyklaci elektroodpadu. Získal ocenění

Liberci přibylo nové ocenění. V soutěži Aktivní obec, kterou pořádala společnosti ASEKOL, převzal primátor města Jaroslav Zámečník cenu za osvětovou činnost v oblasti třídění a recyklace elektroodpadu.

Kolektivní systém ASEKOL si váží dlouhodobé spolupráce s městy a kraji, které pomáhají se sběrem elektroodpadu. Jejich vynikající výsledky a dlouhodobé úsilí k šíření osvěty a propagace nutnosti třídit vysloužilá elektrozařízení se společnost ASEKOL rozhodla ocenit.

U příležitosti 17letého výročí společnosti ASEKOL byly v rámci slavnostního galavečera 1. prosince v paláci Žofín v Praze oceněny nejaktivnější kraje a obce v oblasti zpětného odběru elektrozařízení a šíření osvěty na základě výsledků soutěží „Aktivní kraj“ a „Aktivní obec“ vyhlašovaných kolektivním systémem ASEKOL.

Na základě vyhodnocení výsledků soutěže „Aktivní kraj“ byly oceněny nejaktivnější kraje ve dvou kategoriích. Ocenění za osvětovou činnost v oblasti třídění a recyklace elektroodpadu, které získal Kraj Vysočina a ocenění za největší množství sebraných elektrozařízení, které si odnesl Středočeský kraj! Oba oceněné kraje získaly za jejich úsilí příspěvek v hodnotě 200 000 Kč.

V soutěži s názvem „Aktivní obecv kategorii osvětové činnosti v oblasti třídění a recyklace elektroodpadu zvítězilo statutární město Liberec a v kategorii sběru největšího množství elektrozařízení dominovalo statutární město České Budějovice. Každé z oceněných měst si odneslo příspěvek v hodnotě 150 000 Kč. V Liberci mohou občané odevzdávat vysloužilé elektro prostřednictvím 47 červených kontejnerů a ve sběrném dvoře v Ampérově ulici. „Chtěl bych poděkovat těm, kdo se tomuto tématu na radnici poctivě věnují a také všem Liberečanům za důsledné třídění,“ říká primátor Jaroslav Zámečník.

Jednalo se o respektovanou událost, která oceňuje aktivitu krajů a obcí v oblasti třídění odpadů a zejména elektroodpadu s edukativním a osvětovým charakterem. Obě soutěže „Aktivní kraj“ a „Aktivní obec“ získaly záštitu od Ministerstva životního prostředí, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR a Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Kolektivní systém ASEKOL by tímto chtěl poděkovat všem subjektům, které záštity udělily. „Všem vítězům srdečně gratulujeme a děkujeme, že motivací k třídění a sběru elektroodpadu obce, města a kraje v České republice dlouhodobě významně přispívají k udržitelnému rozvoji a cirkulární ekonomice,“ dodává Jan Vrba, předseda představenstva společnosti ASEKOL.


Zařazenoút 06.12.2022 07:12:00
ZdrojLiberec.cz
Originálliberec.cz/cz/obcan/aktuality/zpravy-z-mesta/liberec-je-nejaktivnejsi-pri-oblasti-trideni-recyklaci-...

Související témata

Město Liberec | Liberec
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V