MONETA Money Bank (MONETA)
Banky  |  25.10.2022 09:29:01

MONETA odpustila svým klientům v nouzi závazky přesahující 11 milionů korun

Prostřednictvím své nadace MONETA Clementia odpustila MONETA Money Bank od loňského května svým klientům již více než 11 milionů korun. Nadace je určena těm, kteří se ne vlastní vinou ocitnou v kritické životní situaci, v jejímž důsledku nejsou schopni nadále splácet své finanční závazky vůči bance.

Jen v průběhu letošního roku podalo žádost odpuštění dluhu celkem 89 klientů, správní rada nadace následně vyhověla 17 z nich. „Nejsou nám lhostejné osudy lidí, kterým se ve vteřině tragicky změnil život. Ve všech letos i vloni schválených případech se jednalo o naše klienty či jejich pozůstalé, kteří se do těžké životní situace dostali z důvodů, kterým nešlo předejít a které si sami nezavinili. Těmto lidem jsme připraveni pomáhat i nadále, nadace má pro tyto účely i pro příští rok vyhrazenu částku 50 milionů korun,“ potvrdila předsedkyně správní rady Nadace MONETA Clementia a zároveň ombudsmanka Monety, Stanislava Hejnová.

Prostřednictvím nadace pomáhá banka nejenom samotným klientům, kteří nejsou v důsledku zhoršeného zdravotního stavu schopni splácet své finanční závazky, ale také například jejich nezletilým dětem, na které v rámci dědického řízení po zemřelých rodičích přešly závazky v podobě půjček, hypoték nebo komerčních úvěrů. Pomoc nabízí MONETA Clementia také obětem trestných činů a nezaviněných dopravních nehod s následnou trvalou zdravotní újmou anebo lidem zasaženým živelnou katastrofou nebo válkou.

Žadatelé mohou o pomoc požádat prostřednictvím online formuláře na stránkách Nadace MONETA Clementia. Do jednoho dne od odeslání žádosti následně žadatele nadace kontaktuje s potvrzením správnosti podání či potřeby dalšího doplnění. O žádosti jako takové následně rozhoduje správní rada nadace. „Pokud je žádost úspěšná, připraví nadace potřebné kroky k oddlužení, klient pak na konci celého procesu obdrží certifikát o odpuštění dluhu,“ popsala proces fungování Stanislava Hejnová.

Úspěšnou žadatelkou z letošního roku je tak například paní Anna, která po úmrtí svého životního partnera zůstala s dvěma nezletilými dětmi, jež po svém otci v rámci dědického řízení zdědily nesplacené půjčky na bydlení v rodinném domku, který partneři společně vybudovali. Úvěry odpustila prostřednictvím nadace MONETA i panu Michalovi, který po náhlém selhání ledvin musel ukončit svou živnost, což velmi negativně ovlivnilo jeho schopnost dostát svým finančním závazkům vůči bance. Další příběhy úspěšných žadatelů jsou k dispozici na www.clementia.cz

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz


Zprávy o koruně

Po 08:16 Koruna sleduje dál eurodolar (ČSOB-Dealing) Měny-forex

Poslední zprávy z rubriky Banky:

Út   8:11  MNB zřejmě srazí sazby o dalších 75 bazických bodů ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
21.03.2024  GBP klesá po rozhodnutí BoE o sazbách (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)
21.03.2024  TRY po zvýšení sazeb CBRT skokově roste (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688