MONETA Money Bank (MONETA)
Osobní finance  |  29.08.2022 14:47:16

MONETA opět vylepšuje spořicí účet. Na úročení 5,3 % dosáhne každý bez dodatečných podmínek


Od konce srpna zvyšuje MONETA Money Bank opět úrokovou sazbu nově sjednaných spořicích účtů. U zůstatku do 1 milionu korun nabízí nyní úročení 5,3 % ročně, a to bez jakýchkoliv dalších podmínek. Banka zároveň srovnává úrokovou sazbu u tříměsíčního termínovaného vkladu na stejnou úroveň, jakou nyní úročí termínované vklady na 6 a 12 měsíců. Ta je stejná jako v případě spořicích účtů, tedy 5,3 % ročně.

MONETA k dalšímu zvýšení úrokových sazeb přistoupila po jednom měsíci, který uplynul od zatím posledních změn v úrokových sazbách depozitních produktů. Reaguje tak na turbulentní ekonomickou situaci. „Snažíme se promptně reagovat na aktuální ekonomický vývoj, a proto opět upravujeme podmínky pro spořicí účty. Nyní mají naši klienti příležitost dosáhnout na atraktivní úrokovou sazbu 5,3 % ročně bez nutnosti splnění dodatečných podmínek. Stačí jen sjednat si účet online či na pobočce a začít spořit,“ uvedl v této souvislosti Artur Galstyan, senior manažer depozitních produktů MONETA Money Bank.

U nově sjednaných spořicích účtů od 25. srpna 2022 navyšuje MONETA úrokovou sazbu na 5,3 % ročně, a to až do objemu 1 milionu korun MONETA. Sazba se skládá ze základního úroku 2,55 % ročně s dodatečným bonusem ve výši 2,75 % ročně, který garantuje až do konce března příštího roku. Nad částku 1 milion korun bude spořicí účet zhodnocen základním úrokem 0,5 % ročně.

Doposud byly spořicí účty v bance úročeny sazbou 5,1 % ročně do výše 500 tisíc korun, a to za splnění podmínky aktivního využívaní běžného účtu.

MONETA navyšuje také úročení u nových jednorázových termínovaných vkladů. Při jejich sjednání na šest nebo dvanáct měsíců banka nabízí úrok 5,3 %. Nově platí toto úročení i pro termínované vklady sjednané na tři měsíce, tím pádem je nyní u všech uvedených termínů nabízeno stejné zhodnocení. Podmínka minimálního vkladu ve výši 40 tisíc korun je pak ve všech případech stejná.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

Okomentovat na facebooku








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688