POKOS oslavil Den dětí

„V pátek patřilo letiště v Novém Městě nad Metují všem místním školám a školkám. Společně s aeroklubem jsme pro děti připravili branně bezpečnostní den, kde si malí návštěvníci mohli prohlédnout pancéřovanou Tatru s minometem 815-7 PRAM nebo si sednout do vojenského vozidla Land Rover Defender Kajman,“ prozradila Veronika Vorlová z odboru komunikace MO. Za dětmi přiletěl také armádní vrtulník W-3A Sokol a vojáci z Agentury vojenského zdravotnictví s sebou přivezli specialisty na vyhledávání zbraní a výbušnin – vojenské psy.

Na českobudějovickém výstavišti bylo po dva dny k vidění více než třicet kusů vojenské techniky od všech útvarů jihočeského kraje. „Kromě ní jsme měli pro děti a jejich rodiče připraveny vzdělávací soutěže, díky kterým se návštěvníci dozvěděli zajímavosti z historie i aktuálního dění v armádě,“ dodala Eva Zítková z odboru komunikace MO. Dětský den patřil nejen dětem budějovických základních a mateřských škol, ale také účastníkům branné soutěže „Zvedněme děti od počítačů“, kterou každoročně vyhlašuje ředitel Krajského vojenského velitelství České Budějovice v rámci projektu POKOS.

Vojáci obsadili na Den dětí také pražské koupaliště Petynka, kde malým i velkým návštěvníkům ukázali, co umí průzkumníci od dělostřelců, jak těžké je trefit se laserovou zbraní nebo, co člověk musí splnit, aby se mohl stát vojákem. Pro tisíce rodičů a především dětí byla připravena výstava projektu POKOS, kde za správné odpovědi čekaly na soutěžící odměny. „Snažíme se formou škola hrou naučit nebo osvěžit malým i velkým jejich vědomosti u témat jako jsou například krizové stavy, mezinárodní organizace nebo základní znalosti o naší armádě. Je příjemné vidět, že většina lidí ví, o čem mluvíme,“ uvedl Petr Toman z odboru komunikace MO. Hlavním tahákem bylo určitě vystoupení jednotky Čestné stráže AČR. To si nenechal ujít ani malý Ondra. „Pohybovali se jako roboti, všichni úplně stejně,“ složil poklonu vojákům.

]]>
Zařazenopo 06.06.2022 04:06:00
Zdrojarmy.cz
Originálarmy.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/pokos-oslavil-den-deti-236122/

Související témata

Obrana | Ministerstvo obrany
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V