kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
Z regionů  |  26.01.2022 00:00:00

Zlínský: SMART aktivity, digitální technologie ve výuce, kariérové poradenství a rozvoj potenciálu každého žáka

SMART aktivity, digitální technologie ve výuce, kariérové poradenství a rozvoj potenciálu každého žáka

ZLÍN - Zlínský kraj na počátku ledna zahájil realizaci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje III (KAP III). Jeho úkolem je zvýšení kvality vzdělávání ve středních školách, vyšších odborných školách a konzervatořích a v oblastech vzdělávání, které se přímo dotýkají regionálního trhu práce a inovací.

Výstupem dvouletého projektu bude dokument Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje včetně ročních akčních plánů na roky 2023, 2024 a 2025.  V souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ve Zlínském kraji a dalšími strategickými dokumenty kraje se zaměří na nedostatky identifikované analýzou potřeb v území a analýzou potřeb škol.

„Realizační tým akčního plánování již v minulosti dokázal úspěšně definovat prioritní témata, která školy trápí a ve kterých se potřebují rozvíjet.  Zajímavou a atraktivní formou je pak nabídl nejen pedagogickým pracovníkům, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti v rámci mnoha vzdělávacích aktivit,“ uvedla radní Zlínského kraje pro oblast školství Zuzana Fišerová. V období od roku 2016 bylo proškoleno přibližně 3 700 osob, uspořádáno na 40 akcí. I v příštích letech se chce realizační tým zaměřit na těsnou spolupráci s místními akčními plány, ale i dalšími partnery – např. s Technologickým inovačním centrem, Univerzitou Tomáše Bati, Centrem kariérového poradenství či Krajskou pedagogicko-psychologickou poradnou.

„Jedním z hlavních cílů bude rozvoj SMART aktivit, digitálních technologií ve výuce, kariérového poradenství nebo rozvoj potenciálu každého žáka. To jsou velmi aktuální oblasti, které jsou navzájem propojené. Těším se na společné setkávání a vytváření kvalitního a smysluplného vzdělávání v našem kraji. Rozhodně máme na co navazovat, už teď školství v našem kraji patří ke špičce v republice, zejména co se týče výsledků vzdělávání, kvalifikovanosti pedagogů, zapojení škol do projektů i nabídky mimoškolních aktivit,“ doplnila radní Zuzana Fišerová.

Na základě aktivit akčního plánování jsou také vyhledávána témata a oblasti rozvoje pro implementační projekty, které od roku 2018 přinesly z evropských prostředků do Zlínského kraje již více než 300 mil. .

Projekt „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje III“, registrační číslo projektu: CZ 02.3.68/0.0/0.0/20_082/0022842 je financován z prostředků OP VVV. Více informací najdete na portále Zkola, v části Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje.

 

26. 1. 2022

Další informace:
Soňa Ličková
tisková mluvčí Zlínského kraje
577 043 190, 602 671 376
sona.lickova@kr-zlinsky.cz

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688