Filharmonie zve na Sváteční koncert, přednášky i čtení

Velkolepý Sváteční koncert pořádá Filharmonie Hradec Králové 28. října od 18 hodin. Akci bude navíc předcházet online program, který si diváci mohou pustit i doma. V rámci projektu Total Peace, do kterého se hradecká Filharmonie zapojila, bude 27. a 28. října streamovat přednášku o událostech listopadu 1989 i čtení z děl Václava Havla. Chybět nebudou ani hudební ukázky.
Filharmonie Hradec Králové

„Sváteční koncert pod taktovkou šéfdirigenta Kaspara Zehndera představí posluchačům několik skladeb Antonína Dvořáka. Jako sólistu jsme pro tuto příležitost oslovili houslistu Jana Fišera. Před více než hodinovým koncertem proběhne ještě předání medailí lidem, kteří v letošním a minulém roce reprezentovali město Hradec Králové. Celá událost se bude živě přenášet i našim partnerům do Polska, Itálie, Portugalska, Španělska a Nizozemí,“ doplňuje ředitel Filharmonie Václav Derner.

Projekt Total Peace má za cíl představit osobnosti, které ve svých zemích přispěli k budování demokracie. Odkaz míru a nenásilí za Českou republiku reprezentuje osobnost Václava Havla a jeho dílo. Hradecká Filharmonie proto připravila program, který připomene události listopadu 1989 i vybrané Havlovy eseje.

„V tuto chvíli jsou také k vidění dvě výstavy, které nám zapůjčily organizace Knihovna Václava Havla a Post Bellum. Zásadní okamžiky Sametové revoluce představuje venkovní výstava na nábřeží před naší budovou. Ta je mimo jiné zajímavá tím, že prostřednictvím aplikace v mobilu si můžete pustit videa nebo shlédnout další zajímavé materiály. Přímo v prostorách Filharmonie si návštěvníci mohou prohlédnout grafické básně Václava Havla vytvořené na psacím stroji. Tato výstava nese název Antikódy,“ upřesňuje koordinátorka výstav Tereza Fabiánková.

Ve středu 27. října začíná online program projektu Total Peace. V 15 hodin bude na platformě ZOOM zahájen zdravicí z Filharmonie, hudební ukázkou a pozdravy zástupců spolupracujících organizací. Dále na diváky čeká čtení z vybraných děl Václava Havla. Čtení se ujal herec Klicperova divadla Josef Čepelka. Po krátké pauze bude následovat přednáška Daniela Kroupy o Sametové revoluci i pádu Berlínské zdi a beseda s účastníky ZOOM vysílání.

Ve čtvrtek 28. října začne online program v 17 hodin. Po přivítání a hudebních ukázkách bude následovat živý stream ze Slavnostního koncertu přímo ze sálu hradecké Filharmonie.

Online akce budou probíhat v češtině s překladem do angličtiny.

Odkaz najdou diváci na stránce www.hradeckymemorial.cz. Vstupenky na koncert v sále Filharmonie jsou v prodeji na www.hkpoint.cz nebo v Informačním centru na Eliščině nábřeží.

Zdroj: Filharmonie Hradec Králové
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 26.10.2021 / 26.10.2021

Zařazenoút 26.10.2021 10:10:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=77043

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.