Žákovský vůz pro pouštní rallye

Osmý žákovský vůz s sebou nese řadu prvenství. Poprvé se základem AZUBI Car stává kompaktní SUV KAMIQ, poprvé pak tým, který ho tvoří, spolupracuje přímo s týmem ŠKODA Motorsport. Žáci totiž KAMIQ přetvářejí do podoby rallyového speciálu, třeba pro legendární Rallye Dakar.

Na projektu AZUBI pak s žáky samozřejmě spolupracují i zkušení pracovníci z dalších oddělení, například z technického vývoje, konstrukce i výroby. A také designéři. Ve spolupráci s nimi totiž žáci finalizují design svého výtvoru.

Skici, které žáci vytvořili ve spolupráci s designéry ŠKODA Design, si právě můžete prohlédnout. „Žáci odvedli vynikající práci. Návrhy odrážejí jejich kreativitu a jejich velké nadšení pro tento projekt,“ komentuje aktuální výsledek Jiří Hadaščok, koordinátor designu exteriéru ŠKODA AUTO.

jiri-hadascokJiří Hadaščok
koordinátor designu exteriéru ŠKODA AUTO

Pocta závodním úspěchům

Nadšená je i Adéla Nešněrová, jedna ze studentek, která se na projektu podílí. „Návštěva v oddělení ŠKODA Design pro nás byla opravdovým zážitkem. Od zkušených designérů jsme dostali důležité rady a náš vysněný vůz s jejich podporou získal zcela konkrétní podobu,“ říká studentka čtvrtého ročníku oboru Provoz a ekonomika dopravy.

4

Skici exteriéru a interiéru ukazují dynamický vůz, který kromě obrovských zkušeností pro žáky zároveň znamená další z forem oslav 120. výročí ŠKODA Motorsport a je poctou závodním úspěchům české značky. Odhalování nejnovějšího žákovského vozu bude probíhat postupně tak, jak budou pokračovat práce na autě v jednotlivých oblastech a oborech.

6

Takzvané AZUBI vozy, tedy žákovské vozy postavené týmem studentů pod hlavičkou ŠKODA Academy, mají ve ŠKODA AUTO tradici už od roku 2014. Na osmém žákovském voze nyní pracuje tým 25 studentů a těší se na chvíle, kdy bude moci představit výsledek své práce.

Historie žákovských vozů

ŠKODA SLAVIA

ŠKODA SLAVIA (2020)

V roce 2020 vznikl v rámci projektu AZUBI jedinečný roadster ŠKODA SLAVIA. Jako základ žákům posloužil kompaktní hatchback SCALA, který však byl zásadně přepracován. Auto se inspirovalo slavnou historií automobilky a jedním ze vzorů pro žákovský vůz byl legendární roadster ŠKODA 1100 OHC, zároveň však SLAVIA přinesla svěží a moderní pojetí tématu. Žáci takto oslavili 125. výročí automobilky.

ŠKODA MOUNTIAQ

ŠKODA MOUNTIAQ (2019)

Šestým AZUBI Car se v roce 2019 stal zářivě oranžový model ŠKODA MOUNTIAQ, jedinečný pick-up postavený na základech největšího mladoboleslavského SUV typu KODIAQ. Kromě zářivé barvy a korby pro náklad dostalo auto i výbavu do drsného terénu, například o 10 cm zvýšený podvozek nebo naviják na přídi. Studenti pro interiér i korbu vozu navrhli řadu SIMPLY CLEVER prvků a prací na voze strávili více než 2 000 hodin.

ŠKODA SUNROQ

ŠKODA SUNROQ (2018)

V pátém ročníku AZUBI posloužilo studentům jako základ nejprodávanější SUV značky, model KAROQ. Studenti z něj vytvořili neobvyklý čtyřdveřový červený kabriolet ŠKODA SUNROQ, který se vymyká všem konvencím. Dynamický vůz poháněný čtyřválcem 1,5 TSI dostal zásadně přepracovanou karoserii s řadou výztuh a především sportovní interiér s čalouněním v kombinaci bílé a červené barvy.

ŠKODA ELEMENT

ŠKODA ELEMENT (2017)

Z malého modelu CITIGO vycházeli studenti v rámci projektu AZUBI hned dvakrát. Podruhé to bylo v roce 2017 u modelu ŠKODA ELEMENT, velmi hravé interpretaci na téma plážové buginy. Auto tak mimo jiné vzdávalo hold někdejšímu konceptu ŠKODA BUGGY 736 z roku 1973. ŠKODA ELEMENT se chlubila elektrickým pohonem a kromě zábavnosti také řadou praktických prvků, jako například ledničkou nebo televizí ve víku zavazadlového prostoru.

ŠKODA ATERO

ŠKODA ATERO (2016)

V roce 2016 postavili žáci Středního odborného učiliště strojírenského ŠKODA AUTO své kupé snů. Model, jehož základem byl hatchback RAPID Spaceback, dostal označení ŠKODA ATERO a kromě dynamické třídveřové karoserie v černém laku zaujal například detaily jako audiosoustava s výkonem 1 800 W.

ŠKODA FUNstar

ŠKODA FUNstar (2015)

Téma pick-upu se objevilo už u druhého učňovského vozu, modelu ŠKODA FUNstar. V roce 2015 posloužila studentům jako základ ŠKODA FABIA. Dynamicky pojatý pick-up s osmnáctipalcovými koly z tehdejšího modelu ŠKODA OCTAVIA RS poháněný motorem 1,2 TSI s výkonem 90 kW se představil na GTI srazu u rakouského jezera Wörthersee.

ŠKODA CITIJET

ŠKODA CITIJET (2014)

Tradici AZUBI vozů odstartoval v roce 2014 „malý drsňák“ ŠKODA CITIJET. Stylový kabriolet vycházel z malého modelu CITIGO a nabídl karoserii v dynamickém modro-bílém zbarvení a interiér pro dvojici cestujících.

The post Žákovský vůz pro pouštní rallye appeared first on ŠKODA Storyboard.


Zařazenopo 25.10.2021 11:10:00
ZdrojŠkoda auto
Originálskoda-storyboard.com/cs/koncepty-cs/zakovsky-vuz-pro-poustni-rallye/
Přílohy
AZUBI-Design-Scatche-ver-2.mp4 (1 763 220.9306640625kB)
KategorieDESIGN

Související témata

Škoda auto | AAA Auto
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.