Patria (Patria Finance)
Investice  |  23.09.2021 15:42:31

Investoři přestávají podle stratégů nakupovat ve výprodejích, slyší jen na velká jména

Toky na indexu S&P 500 signalizují, že strategie nakupování amerických akcií při poklesu začíná podle stratégů JPMorgan Chase vyprchávat. Odliv 11 miliard dolarů z akciových ETF 20. září byl letos největším odlivem v den poklesu, pokud nepočítáme opce a futures. To je „dost znepokojivé“ a jde odklon od nákupů při výprodejích, které popostrkávaly akcie několik měsíců nahoru, napsali stratégové z JPMorgan pod vedením Nikolaose Panigirtzogloua.

Mantra drobných investorů „nakupovat při výprodejích“ pomohla k téměř zdvojnásobení amerických akcií oproti pandemickým minimům z března loňského roku. Díky tomu se index S&P 500 odrazil od svého 50denního klouzavého průměru. Nyní se však nachází pod touto hranicí. Investoři se obávají utažených stimulů, vysoké inflace a dluhové krize v čínském sektoru nemovitostí.

"V nadcházejících dnech je důležité pozorovat tyto toky kvůli signálům, zda bude tato změna v chování trvalejší," uvedli s tím, že příliv následujícího dne, 21. září, ve výši 2 miliard USD byl "spíše utlumený". Panigirtzogloův tým je zatím v režimu „počkáme a uvidíme“. Pro posouzení toho, zda investoři stále ještě nakupují při výprodejích, potřebují v nadcházejících dnech vidět výraznější příliv do akciových ETF.

1

Investoři se při nákupech v tomto týdnu zaměřovali na velká jména. Apple, Microsoft a Facebook patří mezi 10 nejvíce nakupovaných akcií. Akcie Facebooku přitom klesly ve středu o 4 % poté, co varoval, že nová omezení pro shromažďování dat od Applu zasáhnou ve třetím čtvrtletí jeho prodeje digitální reklamy.

Data Fidelity ukázala, že se její klienti ve středu skutečně zaměřili na těžké váhy, jako jsou Apple a Facebook, přičemž jedny z nejaktivnějších nákupů zaznamenaly také meme akcie, včetně AMC Entertainment Holdings a IronNet. Zákazníci Fidelity nakupovali rovněž společnosti po poklesech jako Alibabu a Tencent, a to navzdory obavám ohledně dopadu China Evergrande Group na trh.

Komentátoři se ve výhledu na americké akcie rozcházejí. Peter Oppenheimer z Goldman Sachs uvedl, že investoři by měli využít 10% pokles k nastoupení do akcií, zatímco stratég BTIG LLC Julian Emanuel se domnívá, že poslední pokles pravděpodobně přeroste ve velký test odhodlání drobných investorů.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

17.03.2021Velcí investoři sázejí na výprodej dluhopisů Martin Krištoff (CFD World)
10.10.2020Square ve velkém nakupuje bitcoiny! cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688