Prezentace českých zdravotnických firem v Mexiku

Prezentace českých zdravotnických firem v Mexiku

12.05.2021 / 19:49 | Aktualizováno: 13.05.2021 / 19:10

Dne 12. května 2021 připravilo Velvyslanectví ČR v Mexiku ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví ČR a Asociací výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků online konferenci „Možnosti spolupráce mezi Českou republikou a Mexikem ve zdravotnictví“. Toto virtuální setkání umožnilo představit český zdravotnický průmysl v Mexiku a seznámit české firmy s aktuálními tendencemi a potřebami mexického trhu.

Mexické zdravotnictví je nadějným sektorem pro české exportéry. Aktuální vláda se po svém nástupu zaměřila na reformu zdravotnického systému a jeho financování. V roce 2019 byl přijat Národní zdravotní plán 2019-2024, který deklaruje cíl zvýšit dostupnost systému pro všechny a navýšit zdravotnický rozpočet. Dalšího boomu se zdravotnictví dočkalo v důsledku pandemie COVID-19, která jasně ukázala eminentní potřeby zdravotnického systému. Mexický stát proto v roce 2020 navýšil rozpočet pro zdravotnictví o 4,35 %.

Ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví ČR a Asociací výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků proto Velvyslanectví ČR v Mexiku reagovalo na poptávku českých firem zajímajících se o mexický trh a připravilo online konferenci „Možnosti spolupráce mezi Českou republikou a Mexikem ve zdravotnictví“. Toto virtuální setkání umožnilo představit českou zdravotnickou výrobu v Mexiku a seznámit české firmy s aktuálními tendencemi a potřebami mexického trhu. Prezentace firem proběhla v rámci projektu Ministerstva zahraničních věcí ČR na podporu ekonomické diplomacie, tzv. e-PROPED.

Po úvodním slově pana velvyslance Zdeňka Kubánka a ředitelky odboru mezinárodní spolupráce Ministerstva zdravotnictví ČR, p. Kateřiny Baťhové, se dostali ke slovu zástupci mexické státní správy. V první části setkání promluvil generální ředitel vojenského zdraví mexického Ministerstva obrany, dále zástupci mexického Ministerstva zdravotnictví, Národního zdravotního institutu pro blahobyt (INSABI) a Mexického institutu sociálního zabezpečení (IMSS). Mexický soukromý sektor byl zastoupen Národní komorou farmaceutického průmyslu (CANIFARMA), Mexickou asociací průmyslového odvětví pro farmaceutický výzkum (AMIIF) a Zdravotnickou asociací státu Baja California.

Ve druhé části virtuálního setkání představila Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků český zdravotnický sektor a dále se představilo sedm konkrétních výrobců zdravotnických prostředků.

Zástupcům mexického zdravotního sektoru představila firma Linet svá nemocniční lůžka, firma TSE své inkubátory pro novorozence, firma UJP Praha rentgenové a radioterapeutické přístroje, firma BMT přestavila svůj sortiment sterilizátorů pro zdravotnický a farmaceutický průmysl, společnost ELLA-CS stenty a společnosti Testline Clinical Diagnostic a Elisabeth Pharmacon své diagnostické zdravotnické a laboratorní testy.

Zastupitelský úřad v Mexiku zaznamenal na obou stranách pozitivní ohlas na uskutečněné setkání a nabídl jak firmám, tak zástupcům mexické vlády součinnost při dalších jednáních.

Autor: Daniela Sedláková, ekonomický specialista



Zařazenočt 13.05.2021 19:05:00
ZdrojMZv ČR v Mexiku
Originálmzv.cz/mexico/cz/obchod_a_ekonomika/prezentace_ceskych_zdravotnickych_firem.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.