mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  30.04.2021 06:01:00

Česká „cyber security“ řešení zajímá filipínské Ministerstvo národní obrany

Česká „cyber security“ řešení zajímá filipínské Ministerstvo národní obrany

30.04.2021 / 05:09 | Aktualizováno: 30.04.2021 / 06:01

Česká společnost Flowmon Networks představila své technologie k zabezpečení a spravování síťové infrastruktury „kybernetickému praporu“ filipínské armády, tedy vojenské jednotce, jenž má na starosti kybernetickou bezpečnosti ozbrojených sil Filipín. Moderní technologie monitorování, analýzy a chovaní síťové infrastruktury na bázi datových toků jsou již na Filipínách etablované, jak v soukromém, tak i státním sektoru. Řešení Flowmon Networks se stále více prosazují a zároveň potvrzují rapidní růst společnosti v regionu ASEAN a celosvětovou poptávku po zabezpečení síťového provozu.

Webinář s názvem „Collaborations with Cyber Battalion“ zahájil regionální ředitel prodeje Flowmon Networks Luboš Milan, který představil současnou pozici firmy na Filipínách, kde se účastní řady zásadních projektů a své obchodní aktivity postupně rozšiřuje do rozličných sektorů ve státní i soukromé sféře. Mezi klienty Flowmon Networks patří několik vládních institucí a měst. V oblasti soukromého sektoru využívají technologie Flowmon například stavební a farmaceutické firmy.

V regionálním kontextu není neobvyklé, že českého řešení od firmy Flowmon využívá stále více zemí Asijsko-pacifického hospodářského společenství APAC. Hromadný přechod společností na “cloud“ řešení nezažívá boom pouze v podnikatelském prostředí, ale stále více vládních institucí či resortů vyžaduje kvalitní datová zabezpečení. Samotná firma zažívá velmi úspěšné období ekonomického růstu, kdy tržby rostou přes 60% a tato etablovaná brněnská technologická firma je známa i na složitých trzích západní Evropy, USA či Japonska. Samotné fakturace za rok 2019 dosáhly 318 milionů korun.

Účastníky webináře přivítal také ekonomický diplomat české ambasády v Manile Benjamin Žiga, který potvrdil nespornou kvalitu české společnosti a dlouhodobou spolupráci nejen se společností Flowmon, ale také s Ministerstvem národní obrany. Zastupitelský úřad v Manile již několik let podporuje vstup českých technologických společností na filipínský trh. V této souvislosti a v reakci na rostoucí poptávku po zvýšené konektivitě zorganizovalo velvyslanectví České republiky v Manile první konferenci o českých informačních a komunikačních technologiích s názvem „Czech Connect 2019“. Cílem konference bylo propojení českého a filipínského ICT sektoru formou prezentací a diskuzních panelů. V roce 2019 se v Manile představilo pět významných českých společností a to konkrétně Kentico Software, Y Soft, Avast by Kaizen Internetworking, Flowmon Networks a Adastra Business Consulting.

Vzhledem k podepsané Dohodě o obranné spolupráci, případně Dohodě o hospodářské spolupráci mezi Českou republikou a Filipínami, které předurčují zasedání Společných výborů, se tak otevírá možnost pro diskuzi v oblasti spolupráce v kybernetické bezpečnosti a širšího zapojení českých firem, které v tomto oboru patří mezi světovou špičku.

Benjamin Žiga, Obchodně-ekonomický úsek, Velvyslanectví České republiky v Manile


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Čt   9:10  Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)
Čt   3:56  Strong to severe thunderstorms capable of damaging wind gusts, large hail, and... US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688