O spojení s Monetou se rozhodne v řádu týdnů, říká Bartoníček z PPF

O případném spojení poskytovatele úvěrů Home Credit s bankou Moneta Money Bank bude rozhodnuto v řádu týdnů. V rozhovoru pro server Seznam Zprávy to řekl Ladislav Bartoníček, jenž byl po smrti miliardáře Petra Kellnera pověřen řízením skupiny PPF, pod kterou Home Credit patří. Změna vlastnické struktury PPF po Kellnerově smrti podle Bartoníčka plány neovlivní. Bartoníček v rozhovoru také nevyloučil další akvizice firem v telekomunikacích či médiích.

PPF se vrátila k plánu spojení s Moneta Money Bank, který spouštěla už jednou v roce 2018, letos v lednu. Monetu chce spojit se svou bankou Air Bank, Home Creditem a také se značkou Zonky. PPF kvůli tomu navrhla akcionářům Monety odkup akcií. V návrhu PPF uváděla, že v Monetě má podíl 0,63 procenta. Po vypořádání transakce by PPF měla vlastnit přes 28 procent akcií Monety. U chystaného navýšení podílu PPF v Monetě musí skupina předložit České národní bance informace o skutečných koncových vlastnících PPF. Změny po Kellnerově smrti ale podle Bartoníčka plánované navýšení podílu v Monetě neovlivní.

"Speciálně v tomto případě centrální banka schvaluje skutečné koncové vlastníky, ale věříme, že se nic nezkomplikuje," řekl serveru Bartoníček. "Dále je důležité říct, že máme shodu s rodinou, že projekty, které běží, že se na nich nic nemění. A obecně co se týče chodu PPF, tak vůle rodiny je, abychom naplňovali Petrův odkaz," dodal.

Na otázky týkající se Kellnerovy závěti a dědického řízení ale nechtěl Bartoníček odpovídat. "Předpokládáme, že skupina dědiců je známá a definovaná a další věci kolem dědického řízení a s tím souvisejících procesů je výsostná věc rodiny," uvedl. Odmítl také komentovat spekulace, že by se zástupcem rodiny v PPF mohl stát partner Kellnerovy dcery Anny Kellnerové, miliardář Daniel Křetínský. Bartoníček uvedl, že nyní komunikuje za Kellnerovu rodinu s Kellnerovou manželkou Renátou Kellnerovou.

Na vztahy s věřiteli či obchodními partnery podle Bartoníčka změna vlastnické struktury PPF nemá vliv. "Ve smlouvách jsou veškeré klauzule postavené tak, že to naše vztahy neohrožuje. Myslím, že protistrany jsou v klidu. Na to jsme se samozřejmě dívali jako na jednu z prvních věcí, jestli změna kontroly nespouští nějaké předčasné splatnosti nebo něco podobného, a není to tak," řekl serveru.

Bartoníček v rozhovoru rovněž naznačil zájem PPF o další akvizice firem v telekomunikacích v Evropě a možné jsou podle něj i nákupy dalších médií. "Pokud bude zajímavá příležitost," řekl. Nyní pod PPF spadá třeba operátor O2 nebo televize Nova. Rozšiřovat chce PPF placené služby v médiích. "Naše služba Voyo (placená videotéka televize Nova) nám docela pěkně roste a určitě chceme posilovat," řekl Bartoníček. Podle něj dává smysl i současný provoz Voyo a digitální televize O2 TV. "V tuto chvíli diskutujeme, jakým způsobem platformy poskládat tak, aby se doplňovaly a fungovalo to," doplnil.


Zařazenopá 09.04.2021 10:04:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/4646860/o-spojeni-s-monetou-se-rozhodne-v-radu-tydnu-rika-bartonicek-z-ppf.h...
KategorieAkcie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.