mzv.cz (MZv ČR)
Export  |  02.03.2021 06:33:00

Česká Excalibur Army se dohodla na výrobě obranné techniky v Indonésii

Česká Excalibur Army se dohodla na výrobě obranné techniky v Indonésii

02.03.2021 / 06:24 | Aktualizováno: 02.03.2021 / 06:33

V průběhu mezinárodního veletrh obranné techniky IDEX v ve Spojených arabských emirátech podepsala společnost Excalibur Army s indonéskou firmou PT Republik Defensindo smlouvu o společné výrobě raketometů RM-70 Vampirena podvozcích Tatra v Indonésii. Produkce má začít již v tomto roce. Jedná se o další úspěch společnosti ze skupiny Czechoslovak Group v Indonésii.

Projekt je dalším pokračováním spolupráce české firmy s indonéskou partnerskou společností a navazuje i na předchozí dodávku českých raketometů RM-70 Vampire pro indonéské ozbrojené síly v minulých letech. Podpis smlouvy vytváří potenciál pro české exportní zakázky a spolupráci v řádech desítek milionů dolarů.

Excalibur Army si dále upevňuje pozici spolehlivého dodavatele obranné techniky pro ozbrojené složky Indonésie. Již v roce 2016 dodala do Indonésie první baterie raketometů RM-70 Vampire. Tehdy je dodala již zkompletované včetně speciálních podpůrných a velitelských vozidel, které byly vyrobeny a sestaveny ve spolupráci českých a slovenských podniků. Společnost také zajistila zaškolení a výcvik osádek a obsluh dodané techniky. Další významnou dodávkou do Indonésie, kterou EXCALIBUR ARMY se svými partnery realizovala v letech 2019 a 2020 byla obojživelná mostní vozidla M3 a probíhá další týkající se obrněných vozidel Pandur II 8x8. Společná výroba na území Indonésie pak dává dosavadní spolupráci nový rozměr a perspektivy.

Excalibur Army a Czechoslovak Group se pravidelně účastní také významného regionálního veletrhu obranné techniky INDODEFENCE, který Indonésie pořádá každé dva roky. Na posledním bienále v roce 2018 se její rozsáhlá expozice připojila k prezentaci českého obranného průmyslu v rámci národního pavilónu zajištěného projektem na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) realizovaným Velvyslanectvím ČR v Jakartě, a misi Asociace obranného průmyslu doprovázející oficiální návštěvu ministra obrany ČR Lubomíra Metnara. Obdobný formát spolupráce byl připravovaný jak pro, nakonec odložený, INDODEFENCE v listopadu 2020 i náhradní termín v dubnu 2021. S ohledem na pandemii COVID-19 však nakonec organizátor prestižního veletrhu rozhodl o jeho uspořádání až v roce 2022.

 

Jakub Černý, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Jakartě


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688