České nanovlákenné filtry v Kalifornii

České nanovlákenné filtry v Kalifornii

12.02.2021 / 01:14 | Aktualizováno: 09.03.2021 / 00:57

Filtry z nanovláken od předních českých firem PARDAM NANO4FIBERS a Nano Medical pronikají na Kalifornský trh. Česká společnost pod názvem NG Global Inc. se sídlem v Los Angeles vyrábí od podzimu 2020 nano-nákrčníky pod názvem Nanogaiter více na nanogaiter.com

NG Global Inc. byla založena v Los Angeles v polovině loňského roku třemi českými partnery, Lenkou Somolovou, Milanem Brzákem a Jiřím Brožinou. Paní Lenka Somolová je zároveň výkonnou ředitelkou firmy HE3DA USA a partnerem ve firmě Power Orbital, pan Milan Brzák je ředitelem Nadace pro handicapované sportovce, v současnosti žijící na Bali. Reprezentoval Českou republiku v surfingu na poslední paralympiádě v Los Angeles. Pan Jiří Brožina, bývalý vrcholový sportovec, nyní žijící v Los Angeles podniká ve sportovním odvětví. Jde o jeden z příkladů úspěšné firmy na zdejším trhu s českými podnikateli.

Impulsem k založení firmy NG Global Inc. byla silná poptávka po nejefektivnější ochraně ve formě roušek a nákrčníků. Svojí roli sehrála i skutečnost, že Česká republika se dlouhodobě zabývá nanotechnologiemi, což firmám původem z České republiky přináší významnou konkurenční výhodu.

Zajištění výroby ochranných pomůcek zde, v USA automaticky směřovalo k využití nanotechnologie od českých firem Pardam* a Nano Medical**, jež jsou etablovanými hráči v nanotechnologickém průmyslu nejen v ČR, ale i ve světě. Jejich nanovlákenné filtry prezentují certifikovanou ochranu až 99,9 %, což je řadí mezi absolutní špičku v odvětví ochranných pomůcek.

Obecně se firma NG Global snaží být ekologicky šetrná, tudíž spojila nanotechnologii s recyklovaným materiálem a vytvořila ochranné pomůcky, které jsou opakovatelně použitelné, s možností výměny nano filtrů za relativně nízkou cenu. Základním produktem jsou nákrčníky, které se nejvíc využívají při sportovních aktivitách, proto nejčastějšími odběrateli výrobků v USA jsou sportovních zařízení, sportovní organizace a obchody se sportovním zbožím. Firma, ale v poslední době dostává i zakázky od jiných velkých firem, kde zaměstnanci upřednostňují nákrčníky, zejména s ohledem na to, že jsou pohodlnější.

Produkty se vyrábí na Bali a v Kalifornii, design a proces R&D je veden přímo v Los Angeles. V České republice má firma výhradního distributora firmu Custom design s.r.o, v čele s paní Zuzanou Fremlovou. Na území ČR dále firma úzce spolupracuje s neziskovou firmou Adapted.cz, která sdružuje sportovce se zdravotním handicapem, pod jejichž značkou se nákrčníky prodávají. Celý výnos z těchto transakcí je věnován této neziskové organizaci. V USA firma spolupracuje s neziskovou organizací The Guidance Center pro pomoc znevýhodněným dětem, kde paní Lenka Somolová působí jako člen představenstva. Část zisků z prodeje je věnován rozvoji a podpoře dětí v této organizaci.

Firma nepředpokládá, že by po opadnutí pandemie přestal zájem o kvalitní ochranné pomůcky. Ty budou zapotřebí nejen zde, ale zejména v zemích Asie, kde je dlouhodobá tradice nošení roušek pro ochranu před smogem a dalšími alergeny a odvětví nanotechnologie je tam známým pojmem, zejména v Japonsku. Firma již navázala spolupráci s místními distributory. NG Global v současnosti dále pracuje na rozšíření svého portfolia v USA s výrobky implementující nanotechnologii, aktuálně se zaměřením na outdorové oblečení a další sportovní pomůcky.

Generální konzulát v LA, hledá možnosti jak účinně podpořit podnikatelské aktivity českých firem na západě USA. Projekt NG Global Inc. je jedním z těchto příkladů. Zájem a podpora o české firmy přináší podnikatelům autoritu, proto se GK soustředí na konkrétní oblasti další spolupráce.

*Roudnická společnost PARDAM NANO4FIBERS s.r.o. je předním světovým výrobcem anorganických nanovláken a nanotechnologických produktů. Společnost je členem Asociace nanotechnologického průmyslu ČR a součástí projektu Česko je nano. PARDAM vyrábí FFP2 respirátory BreaSafe, které získaly evropskou certifikaci COVID-19, která garantuje dostatečnou ochranu proti viru SARS-COV-2 dle evropských norem. Od ledna 2021 vyrábí také FFP3 BreaSAFE respirátor .

**Nano Medical je dceřinná společnost české firmy Triola s.r.o., za firmou stojí významná česká nanotechnoložka a spoluautorka desítek patentů a užitných vzorů Marcela Munzarová. Firmu proslavil především vývoj účinného materiálu AntiMicrobe Web R, který má záchyt 99,9% virů a bakterií a velmi vysokou prodyšnost.

Jana Přikrylová, ekonomický diplomat, Generální konzulát České republiky v Los Angeles



Zařazenoút 09.03.2021 00:03:00
ZdrojMZv ČR v Los Angeles
Originálmzv.cz/losangeles/cz/obchod_a_ekonomika/ceske_nanovlakenne_filtry_v_kalifornii.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.