FS (Finanční správa)
Dotace  |  21.01.2021 12:00:00

Provozovatelé taxislužby mohou žádat o kompenzační bonus

Za předpokladu splnění všech zákonných podmínek daných zákonem č. 461/2020 Sb., o kompenzačním bonusu, ve znění pozdějších předpisů, mohou nově o kompenzační bonus žádat také provozovatelé taxislužby.

Žádat lze za období od 22. října 2020 do 18. ledna 2021 následovně:

  1. Osoby, které požádaly o kompenzační bonus dříve, a jejich žádost nebyla dosud vyřízena nebo řízení bylo zastaveno, proti čemuž se odvolaly (dosud běží odvolací řízení), nemusí nic dělat. Vše bude vyřízeno finančním úřadem, na který byla žádost podána.
  2. Osoby, které žádost dosud nepodaly nebo požádaly již dříve, ale žádost vzaly zpět, popřípadě dříve požádaly a řízení bylo pravomocně zastaveno (neodvolaly se, nebo odvolací řízení již bylo ukončeno) mají možnost podat novou žádost za příslušné dny bonusového období.

    K podané žádosti o kompenzační bonus za první a druhé bonusové období je nutné připojit žádost o navrácení lhůty v předešlý stav, kterou je vhodné podat spolu s žádostmi o kompenzační bonus za všechna bonusová období (resp. za příslušné dny jednotlivých bonusových období v rozmezí od 22. října 2020 do 18. ledna 2021). Postačí uvést formulaci: „Žádám o navrácení lhůty pro podání žádosti o kompenzační bonus za první bonusové období, která uplynula dne 5. ledna 2021 a druhé bonusové období která uplynula dne 22. ledna 2021, v předešlý stav, a to z důvodu změny výkladu obsahu opatření orgánu státní správy.“ Vytvoření žádosti o navrácení lhůty v předešlý stav je možné v aplikaci pro vytvoření samotné žádosti o kompenzační bonus (vytvoří se automaticky z údajů vyplňovaných pro žádost o kompenzační bonus, samostatně za první a druhé bonusové období).

Aby bylo možné čerpat kompenzační bonus za celé období od 22. října 2020 do 18. ledna 2021 (při splnění všech s tím souvisejících podmínek), je nutné žádost o navrácení lhůty v předešlý stav podat nejpozději do 2. února 2021.

Správní poplatek za přijetí žádosti o navrácení lhůty v předešlý stav byl rozhodnutím ministryně financí prominut (viz Finanční zpravodaj 6/2021).

Pro vyplnění a vytvoření žádostí doporučujeme využít aplikaci dostupnou na internetové adrese: https://ouc.financnisprava.cz/kbv/, která vám návodně pomůže s Vašimi podáními. V případě nejasností při zpracování žádostí lze také využít informační linku Finanční správy 225 092 392.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688