Export (export.cz)
Investice  |  21.12.2020 13:30:41

České tech firmy dobývají Brazílii

Tři české inovativní společnosti se na konci roku 2020 prezentovaly v Brazílii. Virtuální přehlídka se uskutečnila v rámci mezinárodního fóra World Innovation Day u příležitosti festivalu Sao Paulo Tech Week 2020. Prezentace byla součástí aktivit české ekonomické diplomacie.

Sao Paulo přivítalo technologické společnosti z celého světa. Foto: Shutterstock

Na festivalu se představily inovativní firmy z celkem 24 zemí celého světa. Ty zde prezentovaly významná technologická řešení, startupy, success stories, inovační huby a jiné významné iniciativy. Českou republiku prezentovaly firmy Aducid, Compelson a StartupYard. Jejich prezentace byla vysílána v rámci oficiálního programu festivalu a také na sociálních sítích platformy InovAction a YouTube.

Účast českých firem zajistil Generální konzulát ČR v Sao Paulu v úzké spolupráci s kurátory World Innovation Day. Cílem bylo mimo jiné posílit povědomí o značce Czech Republic: the Country for the Future.

SVĚTOVÁ ŘEŠENÍ Z ČESKA

Společnost Aducid se zabývá vývojem digitální identity a její řešení výrazně přispívá k digitální bezpečnosti. Během nedávných voleb společnost prezentovala v Brazílii řešení eVoting, které reaguje na vysoce aktuální téma bezpečné distanční volby.

Firma Compelson vytvořila unikátní software umožňující screening mobilních telefonů a může se pochlubit světovými referencemi. Její software využívají americká armáda, FBI, IRS, Scotland Yard a další významné instituce. Zástupci společnosti již dvakrát navštívili Brazílii a vedli jednání s významnými partnery a zástupci státní správy.

StartupYard je nejstarší akcelerátor v regionu střední a východní Evropy a zaměřuje se převážně na startupy z oblasti high-tech.

PRESTIŽNÍ INOVAČNÍ FESTIVAL

Sao Paulo Tech Week je jedním z největších inovačních festivalů v Latinské Americe. Od roku 2017 se zaměřuje na networkingové a vzdělávací akce v oblasti nových technologií. Program posledního ročníku zahrnoval zhruba 100 akcí z více jak 50 oblastí – od digitální etiky až po průmysl 4.0. Mezi nejočekávanějšími událostmi bylo vyhlášení brazilské fáze Startup World Cup 2020, jehož vítězný startup se bude ucházet o cenu Silicon Valley v hodnotě jednoho milionu USD.

Festival se v roce 2020 kvůli bezpečnostním a epidemiologickým nařízením státu Sao Paulo uskutečnil zcela online na různých platformách a v rozdílných formátech (webináře, digitální prohlídky, debaty aj.). Většina akcí byla přístupná po registraci zdarma, a dostaly se tak k velkému počtu účastníků napříč celou Brazílií.

Filip Vavřínek, ekonomický specialista, Generální konzulát ČR v Sao Paulu


Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688