cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  17.12.2020 13:28:06

Cena bitcoinu poprvé překonala 20 000 USD

Nejznámější kryptoměna v posledních 24 hodinách musela udělat obrovskou radost každému HODLerovi i dalším fanouškům kryptoměn. Poprvé za dobu své existence totiž byla překonána hranice 20 000 USD za jeden bitcoin. A zde se navíc bitcoin ani zdaleka nezastavil!

Predikcemi potenciálního historického maxima na ceně bitcoinu se v posledních týdnech internet jen hemžil, ale značná část lidí důvěru v překonání maxim začínala pomalu ztrácet. Stačí si vzpomenout na nedávné masivní nákupy bitcoinu MicroStrategy, kdy se spoustě lidem zdály nákupy s průměrnou cenou nad 19 000 USD šílené. Každopádně tentokrát se převážně býčí sentiment projevil i na ceně, která již včera před třetí hodinou odpoledne vzrostla nad svá dosavadní maxima. V tu dobu taky začala parádní jízda na ceně bitcoinu, která se zastavila až dnes po desáté ranní hodině, kdy bitcoin nalezl nová maxima na téměř 23 600 USD, v závislosti na burze.

Poté přišla drobná korekce, kdy se v době psaní článku cena pohybuje okolo 22 570 USD. I tak jsme ale daleko nad dosavadními maximy. Není proto divu, že sentiment, který byl již tak značně bullish, začíná predikovat astronomické ceny bitcoinu v nejbližších měsících až letech. Jen dnes např. známý analytik Willy Woo řekl, že 100 000 USD je pro bitcoin bláznivě nízký cíl. Další důležitý milník pak vidí na 55 000 USD, kdy by tržní kapitalizace bitcoinu dosáhla 10 % z market capu zlata.

A co další kryptoměny?

Společně s bitcoinem se extrémně dařilo i dalším kryptoměn, zejména z řad těch s vyšší tržní kapitalizací. Na letošní maxima se tak vyšplhal např. ether (ETH), jehož cena dnes překonala 660 USD. Více než 20% zisk potom z těch nejznámějších kryptoměn nabídly za posledních 24 hodin litecoin a XRP. Naopak low capy stále ještě bitcoin následovat nestihly.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

28.10.2022Bitcoin znova testuje hladinu 20 000 USD X-Trade Brokers (XTB)
04.10.2022Bitcoin bojuje o 20 000 USD X-Trade Brokers (XTB)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste