vzp.cz (VZP)
Zdravotnictví  |  30.11.2020 15:48:29

VZP vyplácí příspěvky až do konce letošního roku - VZP ČR

Všeobecná zdravotní pojišťovna prodlužuje termín podání žádostí u příspěvků, o které bylo možno si standardně zažádat do 30. 11. 2020. K tomuto mimořádnému kroku přistupuje na základě epidemiologické situace, podnětů klientů a jejich velkého zájmu o čerpání příspěvků. Žádosti bude možné podat osobně na pobočkách či zaslat poštou do 15. 12. 2020. Termín pro podání prostřednictvím elektronické komunikace se prodlužuje až do 31. 12. 2020. VZP dlouhodobě podporuje své klienty v péči o zdraví, a proto se termín prodlužuje u všech příspěvků.


Zažádat o příspěvek lze osobně na kterémkoli klientském pracovišti VZP, při osobním podání nemusí klient žádost o příspěvek z fondu prevence vyplňovat. O příspěvek lze také požádat vložením vyplněné a podepsané žádosti do sběrného boxu/poštovní schránky klientského pracoviště nebo předáním na podatelně VZP. Další variantou je poslat vyplněný a podepsaný formulář na adresu VZP ČR, Regionální pobočka Praha, Na Perštýně 359/6, 110 00, Praha 1. Ve všech případech je nutné také doložit požadované doklady, které jsou uvedené v podrobných podmínkách čerpání příspěvků. V případě využití některé z těchto možností musí být podání uskutečněno do 15. 12. 2020.

Od druhé poloviny listopadu letošního roku je možné také podat žádost z pohodlí domova prostřednictvím webového formuláře, který provede klienta žádostí krok po kroku. O příspěvky lze také žádat datovou schránkou VZP ČR – i48ae3q. U on-line podání je termín prodloužen až do 31. 12. 2020.

U většiny příspěvků platí, že platební doklady nesmí být v den podání žádosti starší než tři měsíce. Přesné podmínky čerpání jsou zveřejněny vždy u konkrétního příspěvku. Všechny potřebné informace a celá nabídka se nachází na stránkách jednotlivých benefitů.

VZP má pro své klienty připravenou širokou nabídku příspěvků z fondu prevence na aktivity, které souvisí s péčí o zdraví a které nejsou hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Využít ji mohou jak děti, tak dospělí.

VZP také poskytuje mnoho příspěvků pro těhotné ženy a maminky, myslí rovněž na aktivní i oceněné neaktivní dárce krve. Zároveň nezapomíná ani na klienty, kteří mají specifické dietní omezení. U těchto příspěvků i nadále platí výjimka. Lze o ně požádat za dodržení podmínek do 31. 12. 2020 na kterékoli pobočce VZP nebo prostřednictvím webového formuláře či datovou schránkou. V případě zaslání žádosti poštou je termín do 15. 12. 2020.

Vlastimil Sršeň
tiskový mluvčí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688