mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  25.11.2020 11:32:00

Online jednání českých průmyslových firem s kosovskou energetickou společností KEK

Online jednání českých průmyslových firem s kosovskou energetickou společností KEK

25.11.2020 / 11:21 | Aktualizováno: 25.11.2020 / 11:32

Dne 24. listopadu 2020 se uskutečnila online prezentace tří českých průmyslových společností, které mají zájem o vývoz svojí produkce pro kosovskou energetickou společnost Kosovo Energy Corporation - KEK.

Vzhledem k pandemii COVID-19 a omezením cestování a osobních jednání se prezentace (online projekt ekonomické diplomacie - PROPED) konala s využitím aplikace Microsoft Teams. Cílem akce bylo podpořit české exportní firmy a usnadnit jim navázání kontaktů s nejvýznamnějším kosovským provozovatelem kosovských elektráren, který současně ovládá i těžbu hnědouhelných dolů v Kosovské republice.

Online PROPED připravil obchodní úsek Velvyslanectví ČR v Prištině ve spolupráci s Odborem ekonomické diplomacie MZV ČR. Akce se na české straně zúčastnily firmy ALTA, REKO Praha a ELEKTROSVIT Svatobořice, které kosovské společnosti Kosovo Energy Corporation představily svůj exportní program. Kosovská společnost naopak prezentovala svoje investiční plány a připravované tendry na příští období. Z jednání vyplynulo, že společnost ALTA by se mohla zúčastnit výběrových řízení na dodávky dopravní techniky pro kosovské doly, společnost REKO Praha projevuje zájem o výstavbu chladících věží pro kosovské elektrárny a ELEKTROSVIT Svatobořice nabízí dodávky průmyslových osvětlení pro kosovské elektrárny i doly. Kromě vrcholných manažerů českých firem a výkonného ředitele společnosti Kosovo Energy Corporation se jednání zúčastnili ekonomický diplomat Velvyslanectví ČR V Prištině, vedoucí Oddělení projektů ekonomické diplomacie MZV ČR a zástupkyně teritoriálního odboru MPO ČR.

Po představení všech firem se konala diskuze, v průběhu které české firmy projednaly s kosovským obchodním partnerem možnosti spolupráce. Z jednání vyplynulo, že zájem o spolupráci je na obou stranách. Bylo proto dohodnuto, že všechny české firmy se v příštím roce zúčastní dalšího připravovaného projektu ekonomické diplomacie, v jehož průběhu by se čeští účastníci letošní online videokonference setkali s představiteli Kosovo Energy Corporation přímo v Prištině, kde by jednali o konkrétních možnostech spolupráce.

Online videokonference splnila svůj cíl – představení exportních možností českých průmyslových firem. Společnosti ALTA, REKO Praha i ELEKTROSVIT Svatobořice hodnotí jednání s kosovským obchodním partnerem jako velice efektivní a účelné i vzhledem k návaznosti připravovaného jednání českých exportních firem s Kosovo Energy Corporation v roce 2021.

Květoslav Sulek
ekonomický diplomat
Velvyslanectví ČR v Prištině


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688