Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  10.11.2020 00:00:00

Město Hradec Králové s vánočními trhy zatím počítá, novoroční ohňostroj se přesouvá

Prakticky od začátku léta se město Hradec Králové připravovalo na vánoční trhy, rozsvěcení stromu a novoroční ohňostroj. Letos mělo navíc dojít ke změně celého konceptu, předvánoční události se měly odehrávat nově na Velkém náměstí. S ohledem na vývoj epidemické situace město zatím počítá se skromnější variantou vánočních trhů, které by splňovaly všechna případná vládní opatření. Zrušeno je rozsvěcení vánočního stromu, které se již neuskuteční jako akce s doprovodným programem. Tradiční novoroční ohňostroj se přesouvá, uskutečnit by se měl v rámci letních vzpomínkových akcí k 155. výročí bitvy u Hradce Králové.
 

 
 
„O podobě letošních vánočních trhů ještě není definitivně rozhodnuto. Připravujeme variantu, která bude nejspíš výrazně omezena oproti plánovanému návrhu, na kterém jsme pracovali v podstatě od léta. Současně je třeba počítat i s tou nejpesimističtější verzí, kdy epidemická situace a vládní opatření organizaci vánočních trhů neumožní,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Město i nadále konzultuje situaci s ostatními krajskými městy a také s Krajskou hygienickou stanicí. „Budeme do poslední chvíle čekat na opatření, která vyhlásí vláda před 20. listopadem, kdy by měl končit nouzový stav. Zda dojde k jeho prodloužení, nebo ne, jaká omezení budou platná, to bohužel lze velmi těžko odhadovat,“ doplňuje primátor.

Na letošní advent město také chystalo změnu tradičního konceptu. „Rozhodli jsme se letošní trhy umístit na Velké náměstí, kde se mělo konat i slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Bohužel je již dnes jisté, že se tato událost neuskuteční jako akce pro širokou veřejnost s doprovodným kulturním programem. Původně jsme na celou dobu konání vánočních trhů měli objednané kluziště a další atrakce především pro děti, jako vláček a kolotoč. Stánky s trhovci a s občerstvením měly být na celém prostoru mezi Mariánským sloupem a budovou historické radnice,“ říká náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová. Celá plocha náměstí, kde dnes parkují auta, měla být využitá pro letošní trhy a vánoční atmosféru, na každý den byl připravený kulturní doprovodný program.

Se změnou se počítá také u novoročního ohňostroje. „Zde bývá často mezi deseti a dvaceti tisíci lidí a jsme si vědomi, že s ohledem na aktuální epidemickou situaci nebude možné tuto akci uspořádat. Hradečáci ale o svůj oblíbený ohňostroj nepřijdou, již máme náhradní termín. Měl by se uskutečnit v rámci oslav 155. výročí bitvy u Hradce Králové začátkem července příštího roku,“ dodává náměstkyně Štayrová.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí


 
Zodpovídá: Bc. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 10.11.2020 / 10.11.2020
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688