Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  27.10.2020 17:59:00

Webinář: Které konkrétní firmy a jejich akcie vytěží z miliard EUR na zelenou politiku?

Evropská unie připravuje nová pravidla zelené politiky. Investice do zelených projektů půjdou do bilionů eur, aktuálně mají zelené dluhopisy financovat až třetinu z obřího balíku na zotavení ekonomiky EU z dopadů koronaviru. Zatímco v USA o přístupu země k zelené politice zásadně rozhodnou až volby jak v rovině Biden - Trump, tak v rovině složení Kongresu, v EU jsou ambice snížení emisí i plán dosažení uhlíkové neutrality jasně vysloveny. Pojďme se společně podívat, která odvětví a které konkrétní firmy v nich z tlaku na zelenou ekonomiku EU mohou těžit, a naopak, komu se v byznysu přitíží a jakým akciím se tedy spíše vyhnout. Webinářem na toto téma vás provede analytik Patrie Ján Hladký ve čtvrtek 29. října od 16:30. Neváhejte a registrujte se již dnes zdarma ZDE.

Evropská unie v září tohoto roku zvedla svůj cíl pro snížení emisí do roku 2030 z původních 40 % až na 60 % oproti úrovním z roku 1990. Ve hře navíc zůstává ambiciózní plán European Green Deal, podle něhož chce Evropská unie dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2050. Do amerických prezidentských voleb vstoupil s obsahově podobným plánem aktuální favorit předvolebních průzkumů Joe Biden.

Takto zásadní přerody ekonomik si vyžádají masivní vládní dotace a rozsáhlé soukromé kapitálové výdaje v mnoha odvětvích. Aktuální odhady a záměry počítají s částkou jednoho bilionu EUR, rozloženého do 10 let. Z těchto investic má polovina přitéci z rozpočtu EU, druhá polovina ze soukromého sektoru. „Finální investice ale budou podle nás nakonec mnohem vyšší,“ soudí akciový analytik Patria Finance Ján Hladký.

„V tomto webináři si představíme konkrétní evropské akciové tituly, které budou stát v první linii této transformace v zelenou ekonomiku,“ říká Ján Hladký. „Podíváme se na hlavní hráče a na jména možných vítězů, která by investoři měli vést patrnosti,“ podotýká expert, který se ve své analytické práce specializuje na zahraniční akciové trhy a tamní velká jména jako Apple, Nike, či tematicky bližší Orsted či Vestas.

webinář politika zelená EU

Ján Hladký

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688