mmr.cz (MMR)
Dotace  |  07.08.2020 15:11:03

MMR: Notifikaci na COVID – Lázně očekáváme v nejbližších hodinách

Dnes, v pátek 7. 8. 2020 zorganizovalo MMR v jednacím sále Akademie veřejného investování seminář k dotačnímu titulu COVID – Lázně pro potenciální žadatele z řad poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče. Ředitelka Odboru cestovního ruchu MMR Renata Králová při té příležitosti zástupcům lázeňských zařízení sdělila, že rozhodnutí o notifikaci očekává dnes, nejpozději na počátku příštího týdne. Díky notifikaci Evropské komise dojde ke zvýšení objemu lázeňských voucherů tak, aby je mohlo využít co nejvíce klientů.

„Máme avízo, že bychom měli rozhodnutí o notifikaci očekávat v nejbližších hodinách,“ říká ředitelka Renata Králová. Na seminář se dostavilo 70 zástupců lázeňských zařízení. Kromě zástupců jednotlivých odborů MMR zapojených do realizace dotačního titulu na semináři vystoupili rovněž Petr Solský, místopředseda ÚOHS, paní Libuše Bílá, vedoucí oddělení veřejné podpory ÚOHS a pan Martin Klouda, ředitel sekce podpor Státního fondu podpory investic. „Notifikace opatření Evropskou komisí nám umožňuje podpořit české lázně a napomoci zlepšení jejich hospodaření v návaznosti na pokles tržeb v době po pandemii COVID-19,“ řekl Petr Solský.

„Kampaň na naše lázeňská zařízení cílíme i na okolní státy. Nyní je to aktuálně Německo a Rakousko, záhy se rozjede kampaň také na Slovensku, Polsku a ve Velké Británii,“ sdělil ředitel agentury CzechTourism Jan Herget. Seminář měl za cíl informovat potenciální žadatele o procesu notifikace dotačního titulu a o podmínkách výzvy přehlednou a srozumitelnou formou s možností interaktivní diskuse a individuálních konzultací. Projekt ve výši 1 mld. je cílen na podporu lázeňských zařízení, respektive poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče a zároveň má za cíl motivovat obyvatele k většímu využívání tzv. preventivních pobytů v českých lázních. Celkově je možné podpořit až 250 000 zvýhodněných preventivních pobytů. „Chceme, aby administrace byla co nejjednodušší, aby se peníze dostaly k lázním co nejrychleji. Následná kontrola všech údajů bude probíhat od stolu. Upozorňuji, aby lázně dodávaly opravdu relevantní údaje, aby nedocházelo ke zbytečným nedorozuměním,“ dodal ředitel sekce podpor Státního fondu podpory investic Martin Klouda.

Seznam poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče, kteří aktuálně vouchery přijímají, naleznete na webové stránce https://www.kudyznudy.cz/aktuality/dovolena-v-cesku-voucher-lazne. Tento seznam se může měnit v závislosti na rozhodnutí konkrétních lázeňských zařízení. Celkem je mezi lidmi vygenerovaných 119 tisíc poukázek. Rezervovaných na konkrétní pobyt je přes 24 tisíc, uplatněných 2 857.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688