Evropský metrologický program pro inovace a výzkum (EMPIR) – oznámení MŠMT o možnosti podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory pro projekty mezinárodní spolupráce začínající v roce 2020

Evropský metrologický program pro inovace a výzkum (EMPIR) oznámení MŠMT o možnosti podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory pro projekty mezinárodní spolupráce začínající v roce 2020

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy upozorňuje na otevření lhůty, ve kterém je možné podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v rámci Evropského metrologického programu pro inovace a výzkum, a to pro projekty se zahájením řešení v roce 2020.

Lhůta pro předkládání žádostí o poskytnutí institucionální podpory v rámci 6. roku programu EMPIR začíná dnem 5. srpna 2020 a končí dnem 4. září 2020.

Tato možnost je určena pouze pro úspěšně hodnocené projekty podané v rámci věcně příslušné výzvy EMPIR Call 2019 pro projekty začínající v roce 2020.

Náležitosti podkladů pro vydání rozhodnutí o poskytnutí institucionální podpory jsou následující:

Ve stanoveném termínu je třeba na MŠMT zaslat vyplněný formulář žádosti o poskytnutí institucionální podpory na podporu účasti v projektu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v rámci Evropského metrologického programu pro inovace a výzkum opatřenou elektronickým podpisem, a to prostřednictvím datové schránky MŠMT (ID datové schránky: vidaawt). Vyplněnou žádost o institucionální podporu opatřenou elektronickým podpisem vložte i do datového úložiště na adrese intervesvav.msmt.cz (EMPIR 2020).

Požadované přílohy žádosti (není třeba zasílat prostřednictvím datové schránky!):

  1. Čestné prohlášení o způsobilosti uchazeče projektu k řešení projektu;
  2. Souhlas se zpracováním osobních údajů;
  3. Plná moc prokazující oprávnění jednat za uchazeče, je-li žádost podepsána na základě smluvního zastoupení;
  4. Příslušné oprávnění k činnosti podle § 18 odst. 2 písm. b) zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací), ve znění pozdějších předpisů, je-li
    vyžadováno zvláštním právním předpisem (např. zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání);
  5. Schválená Technická příloha projektu včetně rozpočtu (Annex I JRP Protocol).

Formulář žádosti o poskytnutí institucionální podpory a formuláře příloh podle bodu 1 až 3 jsou ke stažení zde.

Přílohy žádosti o poskytnutí institucionální podpory č. 1 až č. 5 prosím vložte také do datového úložiště ve formátu *pdf na adrese intervesvav.msmt.cz (EMPIR 2020), a to nejpozději do výše uvedeného data ukončení přijímání žádostí o poskytnutí institucionální podpory. Případné další podklady vztahující se k jednotlivým projektům je možné do datového úložiště vkládat průběžně.

Institucionální podpora na projekt bude poskytnuta v průměrném čtvrtletním kurzu eura České národní banky, který odpovídá poslednímu uplynulému čtvrtletí, jež předcházelo měsíci, ve kterém došlo k možnosti podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory, tedy 1,00 Euro (EUR) = 27,054 Kč (CZK). Tento kurz zůstane neměnný po celou dobu řešení podpořených projektů.

Přehled formulářů ke stažení:

- Žádost o poskytnutí institucionální podpory
- Čestné prohlášení o způsobilosti uchazeče projektu k řešení projektu s přílohou
- Souhlas se zpracováním osobních údajů
- Plná moc prokazující oprávnění jednat za uchazeče, je-li žádost podepsána na základě smluvního zastoupení (možno nahradit jiným dokumentem např. jmenovací dekret apod.)

Kontakt:

Ing. Jitka Sigmundová
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Odbor výzkumu a vývoje
Karmelitská 529/5
118 12 Praha 1 Malá Strana
E-mail: jitka.sigmundova@msmtcz
Tel.: +420 234 811 739
Web: https://www.msmt.cz

Nahoru

Navigace v sekci

Zobrazit sloupec