Uherské Hradiště pomůže podnikatelům s nájemným

Uherské Hradiště pomůže podnikatelům s nájemným

Město Uherské Hradiště se zapojí do speciálního dotačního programu COVID Nájemné, který připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu v reakci na celosvětovou pandemii koronaviru.

Podstatou programu COVID Nájemné je participace, kdy pronajímatel sleví alespoň 30 % z nájemného, stát mu přispěje 50 % a nájemce uhradí zbylých 20 %.

V praxi to znamená, že nájemce městských prostor, který tyto prostory užívá jako provozovnu k prodeji zboží nebo poskytování služeb zákazníkům a v důsledku přijatých mimořádných opatření v souvislosti s pandemií onemocnění COVID-19 mu byl v této provozovně státními orgány zakázán maloobchodní prodej zboží nebo poskytování služeb zákazníkům alespoň v části období od 13. března do 30. června 2020, může po splnění potřebných náležitostí požádat město Uherské Hradiště o uzavření Dohody o poskytnutí slevy na nájemném.

Naším cílem je pomoci podnikatelům ve městě. Již v rámci květnového zasedání Zastupitelstva města byl schválen dotační program Podpora zmírnění následků COVID-19 v oblasti podnikání s alokací 4 milionů. Nyní rada posvětila i připojení města do programu COVID - Nájemné. Těmito kroky dáváme jasně najevo, že nám není nastalá situace lhostejná a je naší snahou vytvořit pro podnikatele v Uherském Hradišti co nejlepší podmínky, vyjádřil se starosta města, Stanislav Blaha.

Žádosti o uzavření dohody je možno podávat od 7. 7. 2020 do 14. 9. 2020 na podatelnu Městského úřadu Uherské Hradiště, Masarykovo náměstí 19 a to buď osobně, poštou, zasláním na e-mail: epodatelna@mesto-uhcz nebo zasláním do datové schránky ef2b3c5.

Související dokumenty:

Žádost o uzavření Dohody o poskytnutí slevy na nájemném

Dohoda o poskytnutí slevy na nájemném - vzor

Zveřejněno dne: 3. červenec 2020. Aktualizováno: 3. červenec 2020

Kontakty na odpovědnou osobu

Odbor správy majetku města
Oddělení správy bytů a budov
Masarykovo nám. 19
686 01 Uherské Hradiště
Odpovědná osoba

Ing. Helena Coufalová

T: 572 525 375
M: 724 511 095
E: Helena.Coufalova@mesto-uhcz




Zobrazit sloupec