cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  03.07.2020 12:36:46

Bank of Japan začíná testovat digitální japonský jen


Japonská centrální banka zvaná Bank of Japan oznámila, že začíná s experimentováním s tzv. CBDC, tedy digitální měnou centrální banky. Jednat se samozřejmě bude o digitální verzi japonského jenu, tedy státní měny Japonska. Momentálně se pak jedná o úplně první stádia testování, kdy centrální banka zkoumá celkovou proveditelnost po technické stránce.

Média o kroku mluví tak, že se Bank of Japan snaží vyrovnat Číně a celkově následovat trend digitálních měn centrálních bank. Právě Čína totiž již v dubnu letošního roku oznámila plný testing svého jüanu, a to hned v několika městech. Japonsko pak nad podobnou věcí přemýšlí již posledních několik let, ale až dnes jsme se dočkali prvních větších oficiálních snah.

Jedná se tak taky o úplně první okamžik, kdy Bank of Japan reálně odhalila svůj plán k Proof of Concept procesu z oblasti digitální státní měny. Na roadmap, nebo spíše konkrétnější plán testování i potenciálního spuštění, však ještě čekáme. Už teď však víme, že kromě technické proveditelnosti, bude Bank of Japan v kontaktu s dalšími centrálními bankami a jinými relevantními institucemi, se kterými chce na testingu spolupracovat.

Digitální jen na blockchainu?

Bank of Japan také v současnosti zkoumá možnosti využití blockchainu či jiných forem decentralizovaného ledgeru. Prozatím tak nevíme, zda-li se vůbec pro využití této technologie Japonsko rozhodne. Prozatím totiž ještě není rozhodnuto ani to, zda-li by stálo o to, aby byla infrastruktura za digitálním jenem decentralizovaná, z důvodu potenciální pomalosti. Bank of Japan se k této problematice již vyjádřila, a to tak, že vyzdvihla výhody obou typů infrastruktury, tedy decentralizovanou i centralizovanou. Zmínila poté, že určitě stále ještě nechává prostor k uvažování nad tím, zda-li zvolit právě cestu decentralizace.


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste