Nová funkcionalita elektronického přístupu ke správě majetkového účtu – Čestné prohlášení

Od 15. 6. 2020 mohou zájemci o státní dluhopisy pro občany vyplnit formulář Čestného prohlášení prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu.

K počátku nového upisovacího období emisí Dluhopisu Republiky dne 15. 6. 2020 je v souladu s předem deklarovaným záměrem na postupnou elektronizaci systému distribuce státních dluhopisů pro občany spuštěna nová funkcionalita elektronického přístupu ke správě majetkového účtu. Zájemci o státní dluhopisy mohou nyní nově vyplnit a odeslat Čestné prohlášení k Žádosti o úpis státních dluhopisů České republiky přímo v prostředí elektronického přístupu s tím, že formulář již není nutné zasílat poštou na Ministerstvo financí.

V Čestném prohlášení je upisovatel v souladu se zákonem č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu povinen uvést požadované údaje a informace ohledně původu finančních prostředků určených k úhradě ceny úpisu dluhopisů a zamýšlený účel úpisu dluhopisů. Ve formuláři Čestného prohlášení dostupném v rámci elektronického přístupu je možné jednoduše volit mezi více typy odpovědí.

Upisovatel je povinen Čestné prohlášení podat, přesáhne-li celková hodnota upisovaných dluhopisů dané emise Dluhopisu Republiky částku stanovenou příslušnými emisními podmínkami. Pro všechny emise Dluhopisu Republiky nabízené v rámci aktuálního upisovacího období činí tato částka 300 000 Kč. Upisovatel je při podání jednotlivé žádosti o úpis přesahující výše uvedenou částku automaticky přesměrován k vyplnění formuláře Čestného prohlášení. Pokud podá upisovatel více žádostí o úpis, počty kusů upisovaných dluhopisů se sčítají.

Zavedením této funkcionality elektronického přístupu Ministerstvo financí přináší zvýšený komfort upisovatelů státních dluhopisů určených pro občany a zároveň snižuje administrativní náročnost zpracování formulářů doručených na Ministerstvo financí při zachování nezbytných standardů daných zákonnou úpravou.


Zařazenopo 15.06.2020 10:06:00
ZdrojMFČR - tiskové
Originálmfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2020/nova-funkcionalita-elektronickeho-pristu-38692/

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.