MONETA Money Bank (MONETA)
Investice  |  12.06.2020 15:45:33

MONETA drží 10% podíl všech schválených žádostí COVID II a PRAHA, příjem „trojky“ běží


V rámci záručního vládního programu COVID II a COVID PRAHA drží MONETA Money Bank desetiprocentní podíl na celkovém počtu všech schválených žádostí. V programu byly dosud schváleny žádosti za 11,2 miliardy korun. Příjem do nově spuštěného programu COVID III běží, žádosti mohou zájemci podávat přímo u svých bankéřů.

Nejvíce žadatelů o tyto státem garantované úvěry MONETA eviduje ze sektoru zpracovatelského průmyslu, dále velkoobchodu a maloobchodu, a také z oblasti ubytování, stravování a pohostinství. Stát jim prostřednictvím tohoto programu nabízí financování provozních výdajů s 80% zárukou. „Díky této státní záruce a dotaci na úrokové sazby jsme tak byli schopni obsloužit i klienty, kteří by za normálních okolností na úvěr nikdy nedosáhli, a to za průměrnou roční sazbu 5,14 %,“ potvrdil v této souvislosti předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný.

Společně s programem COVID PRAHA tak MONETA eviduje 492 již schválených žádostí o financování provozních výdajů se státní zárukou. „Nebyli jsme bohužel schopni naplnit původní očekávání všech našich klientů. Administrativní proces, nastavený ČMZRB, byl tak náročný, že mu nakonec mnoho – zejména živnostníků a malých firem – nebylo schopno dostát. I tak je ale desetiprocentní podíl na trhu pro Monetu velký úspěch,“ dodal Tomáš Spurný.

MONETA také již přes týden nabízí úvěrování v rámci programu COVID III, a to i zájemcům z řad „neklientů“ banky. „Žadatelé mohou kontaktovat naše bankéře, od pondělí budeme navíc díky nově spuštěnému automatizovanému řešení schopni žádosti živnostníků a malých firem v ideálních případech schválit do 15 minut od okamžiku doložení nezbytné dokumentace,“ potvrdil Spurný.

K vládnímu programu COVID III se Skupina MONETA připojila mezi prvními. Od Českomoravské rozvojové záruční banky získala finanční garance na úvěrování ve výši 10,8 miliardy korun, což odpovídá 7 % z celkově alokované částky. Ta činí 167 miliard. Ještě před spuštěním tohoto programu projevily o tuto formu úvěrování zájem zhruba 2 tisícovky zájemců z řad podnikatelů a živnostníků.

K překlenutí aktuální nepříznivé situace nabízí Skupina MONETA svým klientům kromě programu COVID III navíc financování k okamžitému využití v podobě předschválených úvěrových rámců. Pro české domácnosti je připraveno zhruba 315 tisíc předschválených úvěrových rámců v objemu 79 miliard korun. Dalších 23 tisíc úvěrových rámců v objemu 5 miliard je v tuto chvíli předschváleno pro klienty banky z řad OSVČ. O všechny tyto předschválené úvěry mohou klienti žádat digitálně, tedy buď prostřednictvím svého internetového bankovnictví nebo mobilní aplikace Smart Banka.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 19:32  Slabý BRL kávě neškodí X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688