eDIH – Evropské digitální huby (šetření MPO)

Ministerstvo průmyslu a obchodu spouští Národní screening k Evropským centrům pro digitální inovace (tzv. European Digital Innovation Hubs – eDIH).

Digitální transformace ekonomiky a především malých a středních podniků (MSP) je v současné situaci klíčová pro českou i evropskou ekonomiku. Malé a střední firmy i veřejná správa by měly využít digitální technologie v obchodních procesech, produktech i službách k zachování pracovních míst a konkurenceschopnosti. Především jde o využití dat, zavedení nových obchodních modelů a tím i nových byznysových příležitostí díky inovacím.
Evropská komise, ve snaze o zajištění rovnoměrného rozvoje regionů a zrychlení digitalizace, navrhla vytvoření sítě takzvaných Evropských center pro digitální inovace, tzv. European Digital Innovation Hubs (eDIH).

Síť těchto center bude hrát ústřední roli v programu Digitální Evropa 2021 – 2027<https://oeil.secure.europarl.europa.eu/oeil/popups/ficheprocedure.do?reference=2018/0227(COD)&l=en> a jejím úkolem bude stimulovat široké využívání technologií umělé inteligence, vysoce výkonných počítačových systémů (HPC) a kybernetické bezpečnosti, jakož i dalších digitálních technologií. Evropská centra pro digitální inovace by měla hrát klíčovou roli jak na místní, tak na evropské úrovni.

Program Digitální Evropa zvýší kapacity vybraných center pro pokrytí činností s vysokou přidanou hodnotou, založenou na propojování středisek a podpoře přenosu odborných znalostí. Členské státy budou hrát zásadní roli ve výběrovém řízení eDIH. Ministerstvo průmyslu a obchodu proto připravilo v návaznosti na metodický dokument Evropské komise European Digital Innovation Hubs in Digital Europe Programme<https://ec.europa.eu/newsroom/dae/document.cfm?doc_id=62936> Národní screening k eDIH (Evropská centra pro digitální inovace).

MPO proto žádá podnikatele o vyplnění dotazníku k tomuto tématu, který je k dispozici do 18. června 2020 na tomto odkazu<https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=8HWXH9DG80CyfJHLW70pSgMEBGJLAc5Bln94vIxWR7ZUMlQ2NFg2WEgzN0NDMUM0WTZDQUpaRUVIUi4u>. Po tomto datu bude přístup uzamčen a data vyhodnocena. Pro zodpovězení vašich dotazů k Národnímu screeningu k eDIH je k dispozici e-mailová adresa: des@mpo.cz.


Zařazenočt 04.06.2020 09:06:00
ZdrojAMSP
Originálamsp.cz/edih-evropske-digitalni-huby-setreni-mpo/
KategorieAktuality

Související témata

ECB | Kit digital | Centrum.cz | Evropské fondy | Evropa
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.