Banka zrušila Bílým tygrům bez pardónu úvěr. Kudla do zad, říká klub

Hokejisty Liberce trápí stejně jako ostatní sportovní družstva výrazný pokles příjmů. Kromě toho jim nyní přišel další nepříjemný zásah. Největší ruská banka Sberbank ze dne na den zrušila provozní úvěr. Klub tak přišel o důležitou finanční berličku.

Klub o této prekérní situaci reagoval na svém facebookovém profilu, kde v dlouhém příspěvku popisuje martyrium, do kterého jej přivedl bankovní partner. 

 

Sberbank působí pod stejným názvem na českém trhu od roku 2013. Již o dvě léta dříve největší ruská bankovní společnost koupila aktiva firmy Volksbank a vstoupila tak i na český trh. 

 

Jak je vidno, tak ruští bankovníci neudělali špatný krok. Banka si dokázala najít silné a solventní klienty, kterými byli také liberečtí hokejisté. Jenže této spolupráci dala sama banka nevybíravým způsobem vale.

"V situaci, kdy vyhlášením nouzového stavu přicházíme o 95 % příjmů firmy, přichází kudla do zad z míst, kde byste to čekali nejméně. Bankovní partner nám oznámil, že nám s okamžitou platností ukončuje čerpání provozního úvěru! Zatímco doteď jsme byli spolehlivý partner, ze dne na den jsme rizikovou společností," žehrá na sociálních sítích poškozený klub.

 

Ten hledá práci pro své zaměstnance, jež jsou díky vyhlášení nouzového stavu bez zdroje obživy. I k náhradám jejich výdělků měl sloužit provozní úvěr.

"Podraz společnosti Sberbank ohrožuje chod celého areálu a firmy s bezmála stovkou zaměstnanců," popisují zástupci vítěze základní části hokejové extraligy, na jak velký počet lidí má rozhodnutí finančního partnera vliv.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhcbilitygri%2Fposts%2F10158205253798328&width=500

Klub poděkoval také bance za "příkladnou ukázku nemorálního chování v době, kdy se všichni snaží táhnout za jeden provaz" a slíbil, že s podporou pravých partnerů a fanoušků celou situaci zvládne a dostojí závazkům. 

V době, kdy se bojuje především o to, abychom porazili zákeřný virus a vrátili se, pokud možno, co nejdříve a s co nejmenšími ranami zpět do života, ulevují některé banky či státní instituce ze svých jinak přesných a precizních kroků.


Ne tak v případě libereckého, dnes již bývalého, finančního parťáka. Bílí Tygři, jak se zdá, mají letos opravdu smůlu. Parádně rozjetou sezónu přerušila pandemie, která nyní nepřímo způsobila mužstvu další ztráty.

 


Zařazenopo 30.03.2020 08:03:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Originálsport.tn.nova.cz/ext/banka-zrusila-bilym-tygrum-bez-pardonu-uver-kudla-do-zad-rika-klub.html
Přílohy


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V