Úvodní stránka

Povolování dovozu expanzních zbraní a zbraní pro náboje typu Flobert včetně střeliva do těchto typů zbraní

Publikováno:
15.3.2020
Autor:
51700

S účinností od 1. 4. 2020 podléhá dovoz expanzních zbraní a zbraní pro náboje typu Flobert včetně střeliva do těchto typů zbraní povolení Licenční správou.


Dne 18. března 2020 bylo publikováno ve Sbírce zákonů Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 282/2013 Sb. [pdf, 458 kB], Sb., o stanovení seznamu stanovených výrobků, podmínek, za nichž lze uskutečnit jejich dovoz nebo přepravu, o stanovení některých podmínek pro určené výrobky, za nichž lze uskutečnit jejich vývoz, a o stanovení náležitostí a vzorů žádostí o udělení povolení a povolení k vývozu.

S účinností tohoto nařízení, tj. od 1. dubna 2020, je možné provést dovoz expanzních zbraní a zbraní pro náboje typu Flobert jakož i střeliva určeného pro tyto typy zbraní, ktrý je obchodního charakteru, pouze na základě povolení dle zákona č. 228/2005 Sb., kontrole obchodu s výrobky, jejichž držení se v České republice omezuje z bezpečnostních důvodů, a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Bližší informace ke kontrolnímu režimu naleznete na internetových stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu v sekci Dovoz, vývoz a přeprava zbraní a střeliva nevojenského charakteru.

Žádosti o polovení k dovozu předmětného zboží lze podávat od 1. dubna 2020 prostřednictvím eFormulářů, které jsou ke stažení spolu s důležitými informacemi k podávání žádostí v sekci Informace k podávání žádostí na Licenční správu a eFormuláře žádostí.

Pro lepší přehlednost aktuálního znění předmětného nařízení je možné využít pracovní verzi platného znění dotčených ustanovení nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 282/2013 Sb. [pdf, 224 kB].