Bitcoin od roku 2013 překonává výsledky S&P 500

0
(0)
V
V
Pod touhle maskou je toho Víc než jen maso, pod touhle maskou se skrýVá idea. Je mi ctí, že tě poznáVám a můžeš mi říkat...V.

Ze studie nejznámější americké směnárny kryptoměn Coinbase vyplývá, že Bitcoin (BTC) i nadále překonává nejoblíbenější akciové indexy na světě.

S&P 500

Ve své poslední zprávě, která byla zveřejněna u příležitosti 11. výročí vydání Bitcoin whitepaper, směnárna Coinbase uvádí, že Bitcoin již od roku 2013 překonává výsledky S&P 500. Ve zprávě se mimo jiné uvádí:

„Ačkoli cena bitcoinů kolísá, je její trend i díky bullrunům nadále rostoucí. Letos Bitcoin také překonal indexy světového akciového trhu.“

Návratnost a průzkum

Směnárna Coinbase poukazuje na to, že pouze v letošním roce generoval Bitcoin návratnost impozantních 132 %. Indexy světového trhu zase až tak úspěšné nebyly. Například Nasdaq 100 vygeneroval návratnost pouhých 17 %,  S&P 500 pak návratnost 12 %, FTSE Europe 100 zisk 11 % a FTSE ASEAN 40 je dokonce ve ztrátě 3 %.

Směnárna Coinbase rovněž uskutečnila národní průzkum, kterého se zúčastnilo 4 415 respondentů. Výzkum byl prováděn ve spolupráci se společností Qriously. Valná většina investorů je přesvědčena o tom, že kryptoměny, jako je Bitcoin, budou i v následujících 10 letech dosahovat vyššího zhodnocení než fondy obchodované na burzách, indexové fondy nebo akcie společností.

Budoucnost

Směnárna Coinbase ve své zprávě odhaduje, že v roce 2019 použilo největší kryptoměnu na světě, Bitcoin, až 27 milionů Američanů. Toto množství představuje pouhých 9 % americké populace. To také naznačuje, že adopce bitcoinů je ještě stále v plenkách a potřebuje čas k dalšímu rozvoji. Ve zprávě je uvedeno:

„E-mail byl vynalezen v roce 1972, ale trvalo to až do roku 1997, než byl přijat a začalo ho používat více než 10 milionů lidí. Televize byla vynalezena v roce 1927, ale ještě koncem čtyřicátých let ji mělo pouze 2 % amerických rodin.“

Závěr

Generální ředitel Coinbase Brian Armstrong zavzpomínal na dobu, kdy se poprvé setkal s Bitcoinem. Stalo se tak v roce 2010 a Brian okamžitě pochopil, že Bitcoin by mohl být nejvýznamnějším vynálezem od doby vynálezu internetu. Armstrong k tomu uvedl:

„V roce 2010 jsem poprvé četl bílou knihu o Bitcoinech – jednoho dne jsem si prohlížel Hacker News. Okamžitě to upoutalo mou pozornost. Cítil jsem, že by to mohl být ten nejvýznamnější nápad, s jakým jsem se setkal od vzniku internetu.“

Stejný názor jako směnárna Coinbase zastává i spoluzakladatel společnosti Morgan Creek Anthony Pompliano. Ten ve svém příspěvku sdělil:

„Krypto překoná akcie i v příštích deseti letech.“

Co číst dále?

Francouzské střední školy budou učit o Bitcoinu a kryptoměnách

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img