Francouzské střední školy budou učit o Bitcoinu a kryptoměnách

0
(0)
V
V
Pod touhle maskou je toho Víc než jen maso, pod touhle maskou se skrýVá idea. Je mi ctí, že tě poznáVám a můžeš mi říkat...V.

Francouzské ministerstvo národního vzdělávání se chystá zavést do svého středoškolského vzdělávacího programu nový vzdělávací modul. Tento nový studijní plán bude zahrnovat výuku Bitcoinu (BTC) a kryptoměn.

Francie

Francie se tak stává první zemí, ve které budou pedagogové vyučovat úvodní kurz o Bitcoinu. Tento kurz pomůže studentům pochopit dopad Bitcoinu na francouzskou a globální ekonomiku. Učitelé budou na příkladu Bitcoinu a ostatních kryptoměn demonstrovat různé vlastnosti peněz a důvěru v ně.

Pro francouzské pedagogy připravilo ministerstvo národního vzdělávání tři vzdělávací videa. Tato videa se zabývají základními otázkami z oblasti kryptoměn a fiat měn. K těmto otázkám patří např.:

Je Bitcoin měnou budoucnosti?

Může Bitcoin nahradit euro?

Máte důvěru ve svou měnu?

Studenti

Tato videa by měla studentům především přiblížit svět kryptoměn. Studenti poté budou pověřeni porovnáním vlastností fiat měny s bitcoiny. Na základě tohoto srovnání se studenti dostanou k základním znalostem o bitcoinech a kryptoměnách a uvědomí si jejich roli v tradičním finančním světě.

Očekáváním od tohoto programu není určitě to, že studenti opustí po tomto úvodním kurzu o Bitcoinu učebnu jako plnohodnotní experti přes kryptoměny. Cílem je poskytnutí základních znalostí, které budou stále více relevantní, jak budou kryptoměny více přijímány.

Ohlas 

Tento program byl ze strany komentátorů přijat ve většině případů kladně. Byly pouze vyjádřeny některé pochybnosti týkající se terminologie doprovodného videomateriálu, který vznikal v roce 2017.

Trochu překvapující je možná fakt, že pokyny pro učitele považují za samozřejmé, že studenti již budou mít určité znalosti v oblasti kryptoměn a Bitcoinu.

Co další země?

Francie se stává první zemí s celonárodním programem, ve kterém hraje hlavní roli Bitcoin. Není to ovšem první země na světě, kde byla zavedena kryptoměna jako součást učebních osnov středních škol.

V únoru 2018 se o kryptoměnách učili studenti Union katolické střední školy v New Jersey. Asi 40 % univerzit nabízí různé kurzy založené na blockchainu. Mezi ně patří například Cornell, MIT, NYU, Stanford či University of Malta.

Existují však již i online studijní materiály o kryptoměnách pro děti od čtyř let. Vznikla i videa, kde se děti ze slumu v Karáčí (Pákistán) učí o kryptoměnách, které jim mohou pomoci vymanit se z chudoby.

Závěr

Francie tak učinila další významný krok k adopci kryptoměn. Nedávno jsme vás informovali o tom, že společnost Keplerk znovu spustila svou službu ve více než 5 200 obchodech s tabákem.

Na konci září jsme vás rovněž informovali o tom, že ve více než 25 000 prodejních místech u třiceti francouzských maloobchodníků bude od roku 2020 spuštěna podpora pro platby Bitcoinem (BTC).

Možná, že i české ministerstvo školství by mělo přispěchat s nějakou novinkou v učebních plánech a zavést základní kurzy o kryptoměnách po vzoru Francie. Určitě by to bylo přínosnější, než některé „novinky“, se kterými ministerstvo přišlo v minulosti.

Co číst dále?

Pohyb více než půl miliardy USD v BTC

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img