mmr.cz (MMR)
Dotace  |  01.11.2019 13:13:20

Evropská komise chválí ČR za přípravu nového období

Evropská komise chválí ČR za přípravu nového období

Evropská komise chválí ČR za přípravu nového období

1. 11. 2019

Česká republika se podle Evropské komise velmi efektivně v porovnání s ostatními státy připravuje na začátek programového období 2021-2027. ČR již má připravenou strukturu a další podrobnosti jednotlivých operačních programů i Dohody o partnerství. Daří se jí i v jiných oblastech – minulý týden byly například znovuobnoveny platby Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

„Minulý týden proběhlo v Praze jednání s Evropskou komisí. Zástupci Komise chválili Českou republiku zejména za to, jak daleko jsme již s přípravami. Jsme jedni z prvních v Evropě, kdo má podrobně rozpracované zaměření operačních programů a Dohody o partnerství. Přestože probíhá vyjednávání a některé parametry, které mohou ovlivnit podobu budoucích programů, se mohou ještě změnit, máme již v ruce velmi kvalitně zpracovaný podklad, který nám pomůže urychlit start dalšího programového období,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Česká republika pro příští období počítá s obdobným počtem a strukturou operačních programů, jako je tomu v současném období 2014-2020. Bližší informace o připravovaných operačních programech jsou k dispozici zde.

Minulý týden také bylo ze strany Evropské komise oficiálně obnoveno čerpání Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, které bylo pozastaveno na základě auditních zjištění na začátku tohoto roku. České republice se podařilo odstranit nedostatky v programu na podporu podnikání a vyjednat s Evropskou komisí opětovné proplácení plateb, které jsou nyní předfinancovány ze státního rozpočtu,“ doplnila Daniela Grabmüllerová, zastupující náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Ministerstva pro místní rozvoj.

České republice se také podařilo splnit absolutní většinu milníků pro připsání výkonnostní rezervy, díky které budeme moci použít dalších téměř 37 mld. na prospěšné projekty z různých oblastí. Ke konci září již 8 z 10 programů splnilo také pravidlo N+3, podle něhož musí prostředky na určitý rok být vyčerpány do tří let od daného roku, tj. do konce roku 2019 se musejí vyčerpat prostředky pro rok 2016. Tři z těchto programů (OP Zaměstnanost, OP Technická pomoc, Program pro rozvoj venkova ), dokonce již naplnily i pravidlo N+3 pro příští rok.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688