Nové kruhové objezdy v Žatci mohou pomoci houstnoucí dopravě

Rozvíjející se průmyslové zóny v okolí Žatce mají přímý vliv na zahušťování dopravy podél silnice I/27, která vede v intravilánu města. Město žádá o bezpečnostní inspekce dvou problémových křižovatek.

Výsledkem jednání zastupitelstva Žatce v čele se starostkou Zdeňkou Hamousovou s vedením chomutovské Správy ŘSD je prověření úprav dvou problematických křížení silnice I/27 s městskými komunikacemi. Jedná se o úrovňovou křižovatku silnice I/27 (Plzeňská ulice) s ulicí Osvoboditelů a o nepřehledné napojení Husovy ulice na silnici I/27. Od poslední bezpečnostní inspekce se dopravní situace zásadně změnila a výstavbě okružních křižovatek nahrává i výhledový rozvoj města. „Dopravní situace na křížení Plzeňské ulice s ulicí Osvoboditelů je ve špičkách již nyní kritická. A to nejsou průmyslové zóny ještě kapacitně naplněny. Většina zaměstnanců dojíždí ze Žatce právě přes toto klíčové dopravní křížení,“ popsala současnou situaci starostka Žatce. Zástupci ŘSD na základě podnětu města provedou bezpečnostní inspekci. „Pokud výsledek prokáže, že okružní křižovatka dopravně pomůže, zahájíme přípravu její realizace,“ představil plán řešení ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský.

Nepřehledná křižovatka na výjezdu z Žatce směrem na Plzeň si v létě vyžádala první oběť. Nájezd na silnici I/27 je v těchto místech komplikovaný. Dříve provedená bezpečnostní inspekce jednoznačně neprokázala nutnost výstavby okružní křižovatky. Z výsledků bylo patrné, že řada řidičů v tomto místě nedbá dopravního značení a nedodržuje povolenou rychlost. Vedení Žatce však upozornilo na plánovaný rozvoj území. „Výhledově v této lokalitě dojde k výstavbě dalších obchodních center a bude nutné připojení dvou nových dopravních větví. Okružní křižovatka bude nezbytná,“ upozornil na výhledový stav místostarosta Žatce Radim Laibl. Vzhledem k tomu, že se bude jednat o investici vyvolanou jiným investorem, ŘSD se může na výstavbě okružní křižovatky podílet finančně, a to v rámci samotné křižovatky, která bude na pozemcích ŘSD ČR. „Přesto necháme provést v těchto místech novou bezpečnostní inspekci, která zohlední i aktuální nehodovost v této křižovatce,“ uzavřel téma ředitel chomutovské Správy ŘSD. Radní ještě dodali, že na základě nedávné smrtelné nehody koluje městem petice za výstavbu okružní křižovatky.

Vedle úprav křižovatek ve městě zastupitele Žatce zajímaly investiční akce související s napojením města na další kapacitní sítě komunikací. Zejména se jedná o obchvat sousedních Žiželic na silnici I/27, po jehož výstavbě dojde k lepšímu napojení na dálnici D7. Ve směru na Plzeň se radní dotazovali na stav projektu, který řeší úpravu silnice I/27 z Žatce k napojení na silnici I/6 (v budoucnu D6). Popis přípravy, navazující kroky i předpokládané termíny zastupitelům sdělil vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona.

Starostka Žatce Zdeňka Hamousová závěrem poděkovala Správě Chomutov za dosavadní jedinečnou spolupráci. „Povedlo se vám sestavit stabilní tým, který je vidět a který funguje, což dokazuje i postup na dostavbě dálnice D7, která je pro nás klíčová,“ uzavřela jednání starostka.

Publikováno: 17. October 2019, přímý odkaz


Zařazenočt 17.10.2019 15:10:00
ZdrojŘSD
Originálrsd.cz/tiskova-zprava/134454f5-d3ca-4eb4-a1bb-c77d6d5aca28
KategorieNepublikovat
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.