Premiér Andrej Babiš navštívil Nemocnici Na Bulovce

Premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili ve středu 16. října 2019 Nemocnici Na Bulovce. S vedením nemocnice diskutovali o současném nevyhovujícím stavu vybraných budov i o nutných budoucích investicích. Součástí programu návštěvy byla prohlídka areálu nemocnice a vybraných klinik a odděleních.

Předseda vlády se na začátek návštěvy Nemocnice Na Bulovce setkal s vedením. Spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem diskutovali s ředitelem nemocnice Janem Kvačkem hlavně o ekonomické a personální situaci nemocnice. Dalším tématem byly vlastnická práva nemocnice. Problémem je, že velká část budov nepatří státu, ale hl. městu Praha, což značně komplikuje možnosti investování v rámci Nemocnice Na Bulovce.

„Určitě budeme chtít realizovat priority, kterými je Gynekologicko-porodnický pavilon, Centrální urgentní příjem a zároveň budeme doufat, že s Prahou najdeme dohodu, aby nemocnice měla jednoho majitele a mohlo se začít investovat,“ řekl Andrej Babiš po jednání na tiskové konferenci.

Součástí návštěvy byla prohlídka komplexního onkologického centra, kde jsou využívány lineární urychlovače k vysoce účinnému ozařování zhoubných nádorů. Dále se premiér seznámil s činností Centra vysoce specializované péče pro izolaci pacientů s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc.

V nemocnici také letos vzniklo první Centrum porodní asistence (CPA). Tento koncept posiluje roli porodních asistentek v péči o těhotné a rodící ženy, zároveň však nabízí odbornost a bezpečí porodnice. Od otevření CPA uplynulo více než půl roku a za tu dobu zde porodilo 230 žen. „Celkový nárůst porodů je určitě dán porodním domem. Je to velice dobře a my to podporujeme,“ doplnil premiér.

Nemocnice Na Bulovce patří svou kapacitou mezi největší zdravotnická zařízení svého druhu v ČR. Poskytuje diagnostickou a léčebnou péči především pacientům hlavního města Prahy, ale vzhledem k existenci několika vysoce specializovaných pracovišť je péče poskytována občanům z celé České republiky.


Zařazenost 16.10.2019 14:10:00
ZdrojVláda
Originálvlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/premier-andrej-babis-navstivil-nemocnici-na-bulovce-176980/
KategorieAktuálně

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V