Čína bude mít kontrolu nad vším v zemi

0
(0)

Čínská vláda připravuje ještě rozsáhlejší kontrolu nad zahraničními subjekty. Vláda již několik let pracuje na komplexním programu zabezpečení a sledování internetu. S příchodem nových technologií, jako například umělé inteligence (AI) a kybernetické bezpečnosti, se data stala nesmírně chtěnou komoditou.

Čínský kontrolní program

Hlavním cílem programu je udržet kontrolu a mít přístup k obrovskému množství dat, které se denně přenáší prostřednictvím čínských sítí. Plán nového systému je ambiciózní, komplexní a zároveň alarmující.

Bude mít zásadní dopad na vše, co se týká dat, včetně sítí, informačních systémů, cloudových platforem, internetu věcí (IoT) a mobilního internetu. Čína je již známá tím, že zde je internet silně cenzurovaný. Vše v Číně jede na WeChat nebo Alipay. Digitální svět je ovšem nástrojem pro vládu, aby mohla snadno kontrolovat, sledovat a následně „hodnotit“ své občany.

Zahraniční společnosti v Číně již nebudou mít výjimku

Tento systém se brzy bude vztahovat i na zahraniční společnosti v Číně. Nový zákon o zahraničních investicích nabývá účinnosti 1. ledna 2020. Se zahraničními společnostmi se tedy bude zacházet stejně jako s čínskými.

V důsledku toho budou čínské vládě k dispozici všechny informace na jakémkoli serveru nacházejícím se v Číně. Žádná komunikace z Číny nebo do Číny nebude ušetřena. Ani VPN nebude moci vyhnout se kontrole.

Tip: Proč používat VPN při nákupu kryptoměn?

Obchodní válka

Obchodní válka mezi USA a Čínou spolu s napětím v Hongkongu donutila Čínu, aby ukázala svoji sílu. Firmy to dostává na křižovatku a musí si vybrat, jakou cestu si zvolí – pokračovat v Číně s rizikem, nebo z Číny odejít a ztratit značný podíl na globálním trhu. Peter Todd se domnívá, že by se měl obchod mezi Čínou a USA zcela utnout.

Narušení státní kontroly

Všechny vlády, včetně USA, se snaží získat nějakou kontrolu nad údaji, avšak čínská kontrola představuje hrozbu.

Jak vlády soupeří, tak decentralizace začíná mít větší význam. Bitcoin je dokonalým příkladem odolné cenzury, která umožňuje lidem na celém světě udržovat kontrolu nad svým bohatstvím. Začátkem tohoto měsíce byl zájem v Hongkongu o BTC enormní – objemy transakcí zaznamenaly historicky nejvyšší hodnoty!

Technologie založené na blockchainu umožňují existenci skutečně volných trhů a umožňují jednotlivcům, podnikům a jakýmkoli jiným subjektům udržovat v tomto procesu své soukromí – i v zemích, jako je Čína.

Závěr

Jaký je váš názor na přísnou kontrolu Číny? Bude to podporovat potřebu decentralizovaných služeb? Dejte nám vědět v komentářích níže!

Co číst dál?

G7: Stablecoiny představují hrozbu pro finanční stabilitu

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img