12.10.19 Technická analýza komodity zlato – zlato se připravuje na brzký breakout!

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Čas neúprosně běží a už je to pomalu měsíc od poslední analýzy na nejoblíbenější drahý kov, kterým je samozřejmě zlato. Nedávno jsme se podávali na to, jak se daří stříbru v analýze z prvního říjnového týdne. Tento drahý kov je na tom stále dobře, ale je v korekci. Nicméně, považuji aktuální korektivní pohyb za finišující.

Korekce totiž probíhá v rámci bullish patternu klesající klín (falling wedge) a prostor v útvaru je stále menší. Odhaduji tedy, že k průrazu dojde nejpozdějí do konce měsíce. A vzhledem k tomu, že se jedná býčí útvar, tak je právě pravděpodobnější průraz up.

Aktuální situace na 1D TF komodity zlato

analýza zlato

Zamítnutý odraz od trendovky

Když jsem zpracovával minuou analýzu, tak jsme měli po čerstvém odrazu od uptrendové trendovky. Odraz ale nebyl moc přesvědčivý, protože byl rázem postup up zamítnut a kurz se zase k trendovce rychle vrátil. Jak můžeme teď vidět, tak odraz se nakonec horkotěžko podařil, což cenu dovedlo k rezistenci na 1 535 USD/unce. Zde byl ale postup směrem up hodně tvrdě zamítnut a to v podstatě znemanlo, že korekce bude pokračovat. Tentokrát už trendovka nevydržela a po jejím průrazu došlo i k jejími retestu.

Klesající klín

Po retestu výplach zase pokračoval a k první pozitivní reakci došlo těsně nad supportem v úrovni 1 454.76 USD/unce. Kurz následně pumpl, ale obloukem si to zase zamířil dolů. Důležité je, že máme na obou stranách útvaru tři dotyky, takže můžeme útvar plně považovat za relevantní. Jestli opravdu dojde k průrazu skrze horní hranu, tak je target patternu přibližné na úrovni rezistence 1 564.74 USD/unce. To je více jak 4% posílení na ceně. Je ale hodně pravděpodobné, že po brakoutu bude nákupní tlak stále více sílit a to by způsobilo prolomení této zmíněné hranici odporu.

Když by se tak stalo, tak to samozřejmě vyvolá další posílení up. Scénáři, ve kterém půjdeme z útvaru směrem na sever, nahrává i fakt, že je tu vlastně podobnost s tím, co jsme mohli vidět v rámci většího klínu z března – dubna. V aktuálním grafu to nejde vidět, takže proto doporučuji shlédnout minulou analýzu. Situace je v podstatě velmi podobná. Tedy, s tím rozdílem, že aktuálně je trh viditelně silnější, než tomu bylo na jaře.

Špatný scénář

Musíme ale počítat i s tou možností, že se průraz proběhne směrem na jih. Tady je sice menší pravděpodobnost, ale je lepší, když se s ní trochu počítá. První support, který by bránil propadu je na úrovni 1 454.76 USD/unce. Další hranicí podpory je level 1 425 USD/unce. Pak se samozřejmě musí počítat s fibonacciho hladinami. Pořád platí a platit bude, že nejsilnějším supportem je hladina 1 360 USD/unce. Tuhle tezi podporuje i fakt, že se zde nachází jedna z nejsilnějších fibonacciho hladin 0.618.

Indikátory

Z indikátoru RSI lze jasně vyvodit, že se trh dostatečně pročistil. Díky tomu se vytvořil dostastečný prostor pro další růst na sever. Za tento indikátor tedy může bull run pokračovat. Na MACD je to o něco horší, protože chybělo velmi málo a mohlo dojít k bullish crossu. To se nestalo a momentum se zase obrátilo down. Nicméně, zatím je negatiovní setrvačnost slabá. Stochastic RSI nám toho teď moc neřekne.

Závěr

Dlouhodobě ve svých analýzách tvrdím, že nemohou akciové trhy růst společně s komoditami, jako je zlato a stříbro. Alespoň ne dlouhodobě. Vzhledem k tomu, že se pořád dere nahoru zlato se stříbrem, tak z toho vyvozuji, že se krize opravdu neúprosně blíží.

U akciových indexů je to pořád nerozhodně a pořád se to plácá v té samé situaci. Centrální banky, jako je FED a ECB, se sice pořád snaží o monetární expanzi, ale i tak nemají tu moc, aby to šťouchali up donekonečna. Jednou to přestane fungovat a ta nabalená koule všechno na cestě dolů smete.

Jestli se vám moje analýzy líbí, tak nezapomeňte dát této stránce odběr, aby vám žádná další neunikla!

Co číst dále?

10.10.19 Technická analýza ETC/USD – Ethereum classic trochu ožilo, bude to ale stačit?

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Pavel

Jo stim souhlasim. Chce to zlato kupovat take v mincich.

Martin

fyzické mince 1oz BTC ze zlata ,to bych chtěl… 😛

spot_img