[Zprávy] • Krypto už i v NBA • McAfee spouští burzu McAfeeDEX • a další novinky

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Zde najdete stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv z uplynulého víkendu, pod shrnutím potom najdete ke každé zprávě další informace. 

Trhy

Bitcoin dnes překonal sestupný trend a vyšplhal se zpátky na cca 8 200 USD. Růst zatím pokračuje a přelil se i do altcoinů, které nabraly také novou sílu a převážně posilují. Další informace můžete zjistit v našich TA – BCH/USD zde a XRP/USD tady.

Pokud máte nějaký coin, na který byste si rádi přečetli TA od našeho analytika, dejte nám vědět do komentářů. 

Tip: Aktuální ceny kryptoměn můžete nyní sledovat pohodlně i u nás – zde.

Kryptoměny

Burzy / Banky

Regulace

Krypto už i v NBA

Tým z NBA, The Sacraments Kings, rozjíždějí svůj nový ‘Kings Token’ jako odměny fanouškům, díky čemuž jsou prvním profesionálním sportovním týmem v USA, který uvedl něco takového na trh. Kings jsou nyní také prvním týmem NBA, který implementoval program odměn založený na blockchainu. Společnost Kings Token, která byla dnes ohlášena, byla vyvinuta ve spolupráci s Blockparty, blockchainovou platformou pro prodej vstupenek na živé akce, zapojení fanoušků a tokenizovanou gamifikaci. Kings plánují přidat nový program odměn do první prediktivní herní aplikace NBA „Call the Shot“, a to včas pro nadcházející sezónu 2019-20.

Bitfinex a Tether čelí žalobě o 1,4 bln. USD stejných právníků, kteří úspěšně zažalovali Wrighta

Právníci, kteří úspěšně žalovali Craiga Wrighta o miliardy dolarů v bitcoinech, jdou po kryptoburze Bitfinex a  přidruženém stabilním coinu Tether – oba již čelí existujícím právním nárokům. Kyle Roche a Velvel Freedman podali v jižním okrese v New Yorku soudní žalobu o více než 1,4 bilionu USD na náhradu škody.

Nyní si můžete vsadit na to, kdy a jestli vůbec bude spuštěna Libra

Produkt Libra IFO, fyzicky vypořádaný produkt, umožňuje investorům vsadit, zda bude Libra spuštěna před datem vypořádání 30. prosince 2020. Produkt futures bude k dispozici 24. října a vyplatí se v tokenech Libra. Datum zahájení Libry – původně naplánované na začátek roku 2020 a nyní vypadající spíš na konec roku, ne-li mnohem později – bylo posunuto po regulačních protestech a odchodech partnerů, jako je odchod PayPal minulý týden. Někteří národní zákonodárci dokonce požadovali zastavení projektu.

McAfee spouští svou decentralizovanou burzu bez omezení, McAfeeDEX

Dnes bude spuštěna nová decentralizovaná kryptoburza Johna McAfeeho. Kryptoburza se nazývá McAfeeDEX a bude fungovat na blockchainu Ethereum. V oznámení McAfee uvedl, že burza podpoří uživatele z celého světa. Beta verze decentralizované burzy společnosti McAfee bude spuštěna dnes. Na domovské stránce jsou uvedeny tři hlavní funkce. Podle poskytnutých informací mohou být všechny tokeny ERC-20 povoleny pro okamžité obchodování zdarma.

Úřady v Hongkongu vydávají nové regulace kryptofirem v reakci na eskalaci násilí

O víkendu došlo v ulicích Hongkongu k vypuknutí čerstvého násilí, když demonstranti zvýšili svou přítomnost a policie zesílila své reakce. Regulátoři se zdá si vybrali zvláštní čas na zveřejnění příspěvku o kryptoměnách, protože bankomatům na ostrovním státě došly peníze. Lidé se obracejí k bitcoinům, protože napětí zůstává vysoké a jejich přístup k úsporám je ohrožen. Je reakce úřadů na aktuální situaci kolem vyšší ceny BTC v HKG?

Co číst dále?

Co přinesl letošní HCPP19 v Praze?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img