02.10.19 Technická analýza Total altcoin market vs. BTC dominance kam teď?

0
(0)
Jan Kopil
Jan Kopil
"Price is what you pay. Value is what you get," Warren Buffett

Co můžeme v tomto roce ještě čekat? Je pravdou, že v roce 2019 se 95% altcoinů odrazilo směrem nahoru od svého dna, no léto vymazalo téměř 80% zisků. Kdy tedy čekat altcoin season a růst altcoinů?

Total Market kapitalizace kryptoměn a BTC dominance

Situace není dobrá, prázdniny se postaraly o to, že altcoiny výrazně oslabily. Během léta se vymazalo 176 mld. USD (top na 388 mld. USD) což představuje 45,52% propad. Co je ještě horší, momentální situace na trhu stále nevypadá příznivě. Při pohledu na graf níže můžete vidět, že se momentálně nacházíme na support line trianglů velkého kanálu. Momentálně hodnoty na 211 mld. USD by mohly být vážným kandidátem na odražení směrem nahoru.

Obávám se ale jediného. Pokud by se trh neodrazil na momentálním support line triangle, tak nejbližší podpora je až na 157-175 mld. USD.

Miliardář Tim Draper: „Kryptoměny jsou větší příležitostí, než byl Internet“. Draper investoval do společností jako je Tesla, Skype, Baidu, SpaceX, Twitter, Coinbase, Robinhood, Ancestry.com , Twitch.tv, atd.

Při pohledu na graf vidíme nejen support line trianglu ale i weekly support či trendovku v roce 2019. BTC dominance dosáhla maxim na 72% což je nejvíce od začátku roku 2017. Tato dominance, podle mého názoru je způsobena budoucím halvingem na BTC, který je naplánován předběžně na květen 2020. Naopak fundamenty okolo altcoinů nejsou téměř žádné.

Momentální dominance BTC klesla z 72 na 67,6%. Pokud by ale někdo čekal, že se altcoiny vůči BTC zvedly, bude vážně zklamán. Hodnoty vůči USD se během léta propadly téměř o 70%. Hodnoty vůči BTC u většiny altcoinů narazily na dno a už několik týdnů konsolidují což je pro altcoiny vůči BTC jen dobré a může to znamenat jejich následující růst, ale jen vůči BTC situace vůči USD je od léta strong bearish.

Při pohledu na graf můžete zase vidět total market cap BTC. I na tomto grafu vidíme blízký weekly support na hodnotách 60%. Můj osobní názor je ten, že se blížíme k rozhodující fázi toho, kam se celý trh nasměruje.

Zhodnocení:

Propadneme do bear marketu? Nebo budeme pokračovat v bull trendu dominance BTC ?

Kapitalizace altcoin trhu nám tak přináší z historie pohled na možný budoucí scénář. Nastavil počátek léta 2019 pro altcoiny bear market?  No rozhodně to altcoin season v pravém smyslu slova, jako tomu bylo v 2017, do konce roku 2019 nebude. BTC halving je fundament, který altcoiny nikam nepustí minimálně do května 2020.

Co číst dále od stejného autora?

30.09.19 Technická analýza / BTC za 12 000 USD je blíž než si myslíme. 7 000 USD níže už nepůjdeme?!

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img